«Великдень» книголюба

«Великдень» книголюба

600 заходів, 26 країн, 800 учасників, з них 250 — ті, що вміють писати, переважно добре писати, 400 конкурсних книжок, зо два десятки актуальних «круглих столів» — Львівський форум видавців розширюється, грандіозно розбухає. У державі, яка так поволі розвивається, равлик (символ Форуму) повзе з завидною швидкістю. Найважливішою в країні культурною подією року називає Форум директор успішного видавництва «А–Ба–БА–ГА–Ла–Ма–Ги» Іван Малкович. А ще — «Великоднем для письменників та видавців, бо кожен намагається саме до Львівського форуму видати свою книжку, «спекти» свою «паску». Отже, книжковий «Великдень» наближається — як завжди, у Львові, зі «штаб–квартирою» в Палаці Потоцьких, чекайте 14—18 вересня.

Зґвалтована пам’ять

Зґвалтована пам’ять

Історія книжки Габі Кьопп «Навіщо я народилася дівчинкою?: сексуальні «подвиги» радянських визволителів» (К.: Гамазин, 2011) сумна і трагічна, оскільки викладені у ній свідчення довгий час вважалися небажаними для «дружби народів», спроможними порушити «мир у всьому світі» а чи викривити офіційну хроніку Другої світової війни, яка довгий час була для більшості людей Великою Вітчизняною війною. Сталося так, що у 2005 році відбулося святкування 60–ї річниці визволення концентраційного табору Аушвіц, і саме тоді, під чергові вибухи антигітлерівських сальв, 80–річна Габі Кьопп дістала свій юнацький щоденник, щоб переглянути свідчення про злочини іншої, радянської, системи, ще раз перечитавши про далекий день 25 січня 1945 року, який її пам’ять зберегла як найтрагічніший день її життя.

«Вагітний». Комусь, мабуть, смішно...

«Вагітний». Комусь, мабуть, смішно...

Минулих вихідних були з подругою на презентації фільму «Вагітний» (режисер — Сарік Андреасян), що сьогодні виходить у прокат. Протискаючись через кордон телевізійників на Майдані (саме знімали шоу Майdан’s) у напрямку кінотеатру «Україна», ми, звісно, не розраховували на якийсь винятковий кіношедевр, але дотепно провести кілька годин вихідного дня сподівалися. (Зрештою, навіть затятим шанувальникам арт–хаузу хочеться іноді переключитися на легкий жанр). На жаль, цих наших скромних надій стрічка не виправдала.

Всі статті рубрики