Німеччина—Шулявочка: знову є «поставочка»

Німеччина—Шулявочка: знову є «поставочка»

Влада знову взялася за «секонд–хенд». Тільки цього разу «гуманітарку» вже не обіцяють заборонити взагалі. У планах «мінімум» — навести лад на Шулявському ринку. Як повідомляє прес–служба КМДА, столична влада взялася за «цивілізоване вирішення питання функціонування ринку «секонд–хенд» на Шулявці, який уже понад рік працює без відповідних дозволів». Договір на оренду земельної ділянки приватним підприємством «Азнавур» закінчився ще у березні 2010 року. Крім того, МАФи, встановлені на торговельному майданчику, працюють без необхідної дозвільної документації.

Із дерматозами по сусідству

Із дерматозами по сусідству

До середини 90–х років тут, на першому поверсі будинку за адресою вулиця Нагірна, 6/31, був дитячий садок. У 2005 році 600 квадратних метрів цих площ рішенням Київради передали «Українському науково–виробничому центру проблем дезінфекції». Місцеві мешканці запевняють: в одній із кімнат «хімічили» міндобрива та отруту, які тут же вантажилися у фургони. А мешканці мусили дихати шкідливими випарами.

Тепер же приміщення, де, за свідченнями колишньої прибиральниці Центру, фасували засоби дезінфекції, від яких вона обпекла руки, передали в оренду ТОВ «Інститут псоріазу та хронічних дерматозів». Відтак спокою мешканцям чекати не доводиться: вони бояться, що хворі, які їхатимуть в Інститут з усього Києва, розноситимуть свої болячки, і непокояться за здоров’я дітей. Люди зібрали більше сотні підписів проти сусідства з «дерматозами», однак і в iнституті, і в органах місцевої влади запевняють: усе законно і безпечно.

Всі статті рубрики