Тільки б не було атаки...

Тільки б не було атаки...

Сполучені Штати готуються до масштабного вшанування 10–ї річниці наймасштабніших в історії терактів, унаслідок яких 11 вересня 2001 року загинуло понад 3 тисячі людей. Влада США вживає додаткових заходів безпеки, адже ця річниця може бути знаковою не лише для американців, а й для їхніх ворогів. «Особливу загрозу, окрім великомасштабних терактів, становлять терористи–одинаки», — наголосив президент Барак Обама.

Прощавай, «лампочко Ілліча»

Прощавай, «лампочко Ілліча»

Відучора на всій території Європейського Союзу припинено виробництво та продаж традиційних електричних лампочок потужністю 60 Вт. Це черговий етап у переході на енергозберігаючі вироби. Єврокомісія, яка започаткувала кампанію поетапного вилучення в ЄС традиційних лампочок, наголошує, що лише 10 відсотків спожитої ними електричної енергії йде власне на утворення світла. Решта 90 відсотків — на нагрівання повітря, а це вже марнотратство. Тож із 1 вересня 2009 року на всій території ЄС було заборонено виробництво та продаж лампочок потужністю 100 Вт, рік тому така сама доля спіткала лампочки на 75 Вт, а з 1 вересня 2012 року, після вилучення ламп розжарювання на 40 та 25 Вт, вони остаточно відійдуть в історію.

Заупокійна в день народження

Заупокійна в день народження

У Лівійській Джамахірії вчора було свято — 42–га річниця Великої Вересневої революції. Упродовж понад чотирьох десятиліть річницю державного перевороту, внаслідок якого було покладено кінець монархії і до влади прийшов полковник Муаммар Каддафі, щороку відзначали бучними парадами й святкуваннями. Учора ж святкувати було нікому — колись усесильний очільник Лівійської Джамахірії десь переховується, а сама держава в замисленій ним формі саме на свій день нароження фактично почила в бозі. Учора в Парижі відкрилася конференція дружніх до постреволюційної Лівії країн, на якій обговорювалося майбутнє нової держави, яку будуть зводити на руїнах Джамахірії Каддафі.

Всі статті рубрики