Ще не вмерла рідна школа!

Ще не вмерла рідна школа!

Сьогодні у селі Шепелівка, що на Полтавщині, перший дзвоник пролунає для 28 дітей. І звучатиме він на подвір’ї рідної сільської школи. Хоча ще пару місяців тому доля цього навчального закладу була вельми нерайдужною. Його, як і ще чотири школи Глобинського району, було вирішено закрити. Мабуть, так воно і сталося б. Слово Просвітидрукує. Але світ не без добрих людей...

Маленька Україна в Ноттінг Хілл

Маленька Україна в Ноттінг Хілл

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уже шосте десятиліття в столиці Великої Британії діє суботня школа українознавства ім. Пресвятої Діви Марії. Незалежно від того, який статус у світовому політичному просторі займає Україна і якою мовою викладають у її власних школах, цей маленький осередок українства все далі розвивається.

Із ВВВ, без помаранчів

Із ВВВ, без помаранчів

Напередодні 1 вересня у Києві офіційно презентували нові підручники, за якими вчитимуться одинадцятикласники. Зпоміж свіжовіддрукованих навчальних видань із правознавства, фізики чи географії найбільший резонанс викликала презентація підручників з історії України для 11го класу. Адже в експертів та журналістів до нового посібника є чимало запитань: автори повернули до навчального курсу термін «Велика Вітчизняна війна», суттєво скоротили відомості про діяльність ОУН та УПА (не забувши натякнути на «прислужників окупантів»). Немає у підручнику відтепер і поняття «Помаранчева революція».

«Діти прийдуть до шкіл усупереч владі»

«Діти прийдуть до шкіл усупереч владі»

Стан підготовки шкіл до нового навчального року, судячи з промовистих заяв влади, влучно схарактеризував Лесь Подерв’янський — «зростав процент жирів у маслі». Так скептично оцінив гучні месиджі Міністерства освіти, молоді і спорту екс­чиновник МОНу, а нині голова правління Центру освітнього моніторингу Павло Полянський. Справді, дітям і батькам обіцяють, що нові підручники в школах будуть вчасно, вчителям надають оптимізму розмови про підвищену заробітну плату. Але чи так воно насправді?

Всі статті рубрики