НОВИНИ ПЛЮС

23.08.2011

Опитування

62,8% громадян і зараз проголосували б на референдумі за Незалежність України. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова. Водночас 18,3% відповіли, що не підтримали б проголошення Незалежності, 9,5% не брали б у ньому участі, 9,4% не змогли відповісти на запитання. При цьому 49,8% громадян не вважають Україну дійсно незалежною державою. 37,4% вважають її справді незалежною; 12,8% не змогли відповісти на це запитання.

Рейтинги політиків виглядають так: за Віктора Януковича проголосувало б 17,3 відсотка опитаних, Юлію Тимошенко — 14,4%, Арсенія Яценюка — 8,8%, Сергія Тігіпка — 5,0%, Віталія Кличка — 3,5%.

Опитування проводилось із 10 до 17 серпня 2011 року. Опитано 2007 респондентів.

Партактив

Народна партія Володимира Литвина слідом за «Сильною Україною» може розпочати процес інтеграції з Партією регіонів. «Буде прийняте те рішення, яке буде співпадати з потребами країни», — цитує спікера агенція «Інтерфакс–Україна».

Акції

Київська міськдержадміністрація запропонує опозиції провести акції протесту, заплановані на День Незалежності, за межами центру столиці. За словами голови КМДА Олександра Попова, в адміністрацію вже надійшло 23 заявки від різних громадських і політичних організацій. «Якщо ми їх приймемо до уваги і реалізуємо, то у нас державне свято в центрі міста провести буде неможливо», — цитує Попова агенція «Інтерфакс–Україна».

Водночас, голова КМДА заявив, що наметове містечко біля стін Печерського райсуду не заважатиме проведенню святкових заходів.

На Вінниччині застрелили депутата

Вбивство сталося у Жмеринці, коли депутат міської ради вийшов з автомобіля, щоб відчинити гараж. Як вдалося встановити правоохоронцям, у цей момент невідомий зробив декілька пострілів у спину народному обранцю, від яких чоловік загинув на місці. Наразі за фактом умисного вбивства порушено кримінальну справу.

Заяви

Американська організація Freedom House звинувачує прем’єра Росії Володимира Путіна у створенні проблем для демократії в країнах колишнього СРСР, у тому числі в Україні. «Путін був також наполегливий у розпалюванні націоналізму і створенні проблем для сусідніх демократій, у різний час використовуючи тактику залякування щодо Польщі, країн Балтії та України», — йдеться у доповіді «Обіцянки та відновлення: пострадянський простір 20 років потому».

На Кавказі загинула українка

Туристка зірвалася з висоти 4,2 кілометра на Кораугомському перевалі в горах Північної Осетії. Тіло загиблої дівчини у проваллі згодом знайшли рятувальники.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>