Червоний маскарад на тему путчу

19.08.2011

Усі комуністи щасливі по–однаковому, а нещасливий — коли він живе не в Союзі... Сьогодні в Донецьку починається великий зліт комуністичних партій і їхніх лідерів. Міжнародна акція має назву «20 років без СССР». Очікується прибуття 17 делегацій включно з лідером російських ленінців Геннадієм Зюгановим.

Симптоматично, що акція почнеться в день 20–ї річниці путчу ГКЧП — державного військового перевороту, який мав на меті врятувати Союз у існуючих кордонах і з соціалістичним устроєм. Колись в Україні хрестилися, чуючи про ГКЧП — Державний комітет із надзвичайного стану, а в Донецьку оплакуватимуть їхній безславний кінець...

Як повідомив інтернет–сайт КПРФ, акція проходитиме під гаслом: «Відроджений Союз — шлях до порятунку братніх народів». Цей лозунг цілком у руслі офіційного Кремля, який зараз інтенсивно працює над створенням Митного союзу й агітує туди Україну. До речі, Компартія РФ активно взялася за промоцію схожих слоганів — із її подачі в Росії активно поширюються листівки з гербами СРСР та сердечками: «Я люблю Совєтскій Союз», «Я скучаю бєз Совєтского Союза» тощо.

У програмі донецького форуму — зустрічі, прес–конференції, засідання. Удень ключові персони — Симоненко й Зюганов — зустрінуться із керівниками міста й області: це означає, що захід має підтримку «регіональної» влади. Вранці — покладання квітів до пам’ятника Леніну та іншим діячам радянської епохи, ввечері — концерт на площі імені того–таки Леніна.

 

КОМЕНТАР

Перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко вважає, що 20 років Незалежності показали на практиці злочинність капіталістичної системи. «Не треба дурити людей, а зрозуміти, що була єдина соціалістична система, а сьогодні панує капіталістична система. Вона за своєю суттю передбачає захист інтересів великого капіталу та його право на розподіл того, що цей капітал не робив. Людина, яка працює та виробляє певну продукцію, не отримує того, що покращує умови життя. Все перерозподіляє олігарх, який не будував ці заводи», — зазначив Симоненко, що перебуває в коаліції з найбільш капіталістичною партією України, якою керують головні олігархи.