Земля розбрату

Земля розбрату

В Україні вже мало кого можна здивувати черговою історією про масштабні «розборки» за землю, колгоспне майно чи муніципальну нерухомість. Подібна конфліктна ситуація виникла і на Київщині, у Тетієві.

До «УМ» звернувся тамтешній юрист iз проханням розібратися: мовляв, місцевий засновник приватного сільськогосподарського підприємства «Слобода» захопив об’єкти соціального будівництва, Будинок культури, Будинок побуту і навіть школу для дітей з обмеженими можливостями. «Тридцять колгоспних будинків у його власності, там живуть працівники ПСП, але щоб приватизувати житло, мають відпрацювати 20 років на якісь 800 гривень зарплати», — запевняв Валерій Завальнюк, демонструючи стос документів, рішень куплених, на його думку, судів і пояснюючи, чому вказані об’єкти не можуть перебувати у власності ПСП, де один засновник — колишній голова колгоспу.

За словами юриста, четверо адвокатів спільними зусиллями хочуть справедливо відібрати це майно у ПСП (а по допомогу до них звернувся один із пайовиків — Роман Дишлик). Юристи запевняють: люди залякані, бояться втратити роботу, тому і не дуже підтримують пайовика Романа. Щоправда, коли журналісти «УМ» відвідали райцентр, ситуація виявилася не такою вже й однозначною: анонімно опитані працівники ПСП і пайовики про засновника «Слободи» говорять приємні речі, адміністрація тішиться, що підприємство утримує своїм коштом приміщення, де вчаться учні, а механізатори і доярки радіють із непоганої зарплати і вцілілого господарства. Місцева прокуратура у приватизації вбачає кримінальну справу, хоча і не виключає наявності ознак рейдерства. А амбітний мер хоче в колгоспні будинки вселити «людей, яким потрібне житло» — спортсменів, тренерів і вчителів.

«Катерино, відчини–но!..»

«Катерино, відчини–но!..»

Диваком вважають мешканці райцентру Василівка свого земляка Олександра Пилишенка: художник, а охочіше колекціонує не власні картини, а звірів! Наразі у його приватному зоопарку мешкають не лише екзотичні птахи і рідкісні породи собак, а й ведмеді, рисі, леви, один з яких — берберський («Цей підвид де–факто у природних умовах уже не існує, «берберів» розводять лише в деяких заповідниках світу, чим я всерйоз хочу зайнятися», — запевнив кореспондента «УМ» пан Олександр).

КОРОТКО І ЯСНО

КОРОТКО І ЯСНО

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики