ЦИТАТИ ТИЖНЯ

12.08.2011

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр
— про подорожчання памперсів і презервативів та вітчизняного виробника:

— Побудуємо свої підприємства й будемо повністю [себе] забезпечувати. Нічого складного у виробництві памперсів немає. Правильно? Згодні? Раз ми ракети навчилися будувати... Те саме стосується горезвісних презервативів.

(«Українські новини»)

 

Арсеній Яценюк,
голова партії «Фронт змін»
— про суди й потенційних підсудних:

— Янукович відкрив ящик Пандори. Основна проблема 20 років незалежності полягала в тому, що кожен думав, що кримінальне переслідування не буде його стосуватися. Але я думаю, що може. Тому я хотів би, щоб це кримінальне переслідування, будь–яке, було в рамках закону. Якщо так думатиме кожен політик, то в країні дійсно може з’явитися незалежний і справедливий суд.

(«Українська правда»)

 

Володимир Олійник,
народний депутат від ПР, колишній БЮТівець
— про масштаб акцій на захист Тимошенко під Печерським судом:

— Люди не підуть захищати ту людину, яка вважає, що громадяни мають виконувати закони, а вона — ні. Крім того, громадяни бачили її при владі. Люди питають: «А при вас хіба суди були справедливими?» Громадяни бачать, що це, пробачте, чуже весілля, й не мають бажання бути там обслуговуючим персоналом.

(«Обозрєватєль»)

 

Оксана Забужко,
українська письменниця
— про те, яке лихо менше — Янукович чи Тимошенко:

— Безумовно: масштаб [Януковича] менший. У неї був загальнонаціональний («Вона — це Україна»), а в «донецьких» — локальний («Донбас — це ми»)... Не думаю, що Тимошенко посадять. Це більше схоже на фарс, причому з обох боків. Для танго потрібні двоє, і вони знайшли одне одного.

(«Огоньок»)

 

Олег Тягнибок,
голова партії «Свобода»
— про схожість між Тимошенко та Януковичем:

— Тут справа у моральності теперішньої влади та її праві чинити подібні дії — судити таких самих, як і вона, за такі самі злочини, які ж вона і робить. Чим відрізняються газові угоди Тимошенко 2009 року від харківських угод Януковича 2010 року? Тут можна поставити знак рівності. Януковича за харківські угоди так само треба судити. Якщо за ґратами Тимошенко, то там має бути і Янукович.

(«Газета по–українськи»)