«Якщо ти така вперта, так тобі й треба...»

12.08.2011

Голову незалежної спілки підприємців, депутата міськради Ватутіного від партії «Батьківщина» Ганну Тростянську серед білого дня побив невідомий. Вийшовши зі свого під’їзду близько 18–ї, 58–річна Тростянська звернула увагу на високого чоловіка, який швидко пішов у її бік, на ходу вихопивши з кишені пляшечку з якоюсь рідиною. Депутатка, яка працює в комісії з питань правопорядку та боротьби з організованою злочинністю міськради, кинулася тікати. Проте нападник швидко наздогнав її, збив з ніг кількома ударами в голову й заходився гамселити ногами з такою силою, що жінка втратила свідомість. Чоловік утік, коли з будинку почали вибігати люди. Вони й викликали швидку допомогу та міліцію.

«Правоохоронці склали протокол, а лікарі встановили у Тростянської численні забої голови та тулуба, чомусь відклавши госпіталізацію постраждалої на наступний день», — повідомляють у прес–службі облорганізації ВО «Батьківщина».

Ганна Тростянська у своїй депутатській діяльності нерідко опонує тамтешньому міському голові. Вона переконана, чимало рішень очільника Ватутіного завдають шкоди міській громаді, зокрема й намір продати земельну ділянку у парковій зоні. Після її звернень правоохоронці нарахували 417 678 грн. збитків, завданих державі унаслідок цього рішення.

«Ще 20 квітня цього року мені надійшов анонімний лист із погрозою: якщо я не припиню втручатися в діяльність міської влади, мені заллють обличчя кислотою. Тому я й почала тікати, побачивши в руках нападника пляшечку», — каже депутатка. За її словами, напередодні нападу їй на мобільний телефон дзвонив невідомий і знову погрожував. Потім iз того ж номера скинули повідомлення, мовляв, «тебе хотіли попередити, але якщо ти така вперта, то так тобі й треба» (про погрози Тростянська написала заяви в правоохоронні органи Ватутіного).

«Систематичні погрози, а потім напад на Ганну Тростянську є нічим іншим, як переслідуванням за активну громадянську позицію і приналежність до опозиційної сили. Тому вимагаємо від правоохоронних органів негайної реакції, оскільки не виключаємо, що на скоєному зловмисники не зупиняться», — заявляє голова обласної «Батьківщини» Анатолій Бондаренко.