Бен Ладени небайдужі до хмарочосів

Бен Ладени небайдужі до хмарочосів

Хмарочос «Бурдж Халіфа» у Дубаї, який здійнявся у небо на 828 метрів, не довго тішитиметься своєю рекордною висотою. Один із найбагатших людей світу, саудівський принц Валід бен Талаль Аль Сауд щойно підписав контракт на будівництво Kingdom Tower («Королівської вежі») у саудівському місті Джидда на узбережжі Червоного моря. Це буде перший у світі будинок, висота якого перевищить один кілометр. А зведе хмарочос відома будівельна імперія родини загиблого терориста Осами бен Ладена. Вартість контракту — 4,6 млрд. доларів, повідомляє авторитетна арабська англомовна газета з Об’єднаних Арабських Еміратів «Нешнл».

Космічна бабуся

Космічна бабуся

72–річна італійська акторка румунського походження Глорія Коко має шанс через кілька місяців здійснити мрію свого життя — полетіти у космос. Якщо це справді відбудеться, Глорія стане найстарішою європейкою, що будь–коли залишала межі земної атмосфери. «Космічна бабця», як її охрестили журналісти, мешкає у Римі і вже встигла пройти три цикли підготовки до польоту та спеціальні медичні обстеження. Тепер їй залишається лише очікувати старту корабля, який відбудеться з космічного центру НАСА у штаті Техас. Цей науково–дослідницький політ буде організовано в рамках приватного проекту «Спейсленд» — першої неурядової агенції космічних польотів, яка, втім, тісно співпрацює з Європейською та Італійською космічними агенціями.

Дарта Вейдера і Опру об’єднав «Оскар»

Дарта Вейдера і Опру об’єднав «Оскар»

Американська академія кіномистецтв оголосила у Лос–Анджелесі прізвища цьогорічних лауреатів почесного «Оскара» за життєвий внесок у мистецтво кіно. Нагадаємо, два роки тому кіноакадеміки вирішили вручати почесних «золотих чоловічків» окремо від основної церемонії нагородження. Тепер «Оскари» за вислугу років видають у рамках щорічного губернаторського балу в торгово–розважальному центрі «Голлівуд енд Хайленд», де також розташований кінотеатр «Кодак», у якому щороку відбувається «оскарівська» церемонія. Цього року захід призначено на 12 листопада.

Хепі бьоздей, містер Обама!

Хепі бьоздей, містер Обама!

У Трояндовому саду Білого дому вчора було людно й весело: 44–й президент США Барак Обама відзначав свій 50–й день народження. Нинішній господар Білого дому — лише третій президент, який відзначить цей ювілей на найвищій державній посаді. До Обами полудень віку в президентському кабінеті зустрічали Теодор Рузвельт (1908 року) та Білл Клінтон, якому 50 виповнилося у 1996–му.

Всі статті рубрики