Наодинці з небіжчиком

26.07.2011

Страшно уявити, що довелося б пережити трирічній дитині, якби хтось із чутливих сусідів не відчув специфічний трупний запах, що просочувався з помешкання багатоповерхового будинку по вулиці Тролейбусній,17 у Івано–Франківську. Коли туди за викликом прибула слідчо–оперативна група міліції, слюсарям ЖЕО довелося виламувати двері, позаяк із квартири ніхто не відгукувався. Потрапивши таким чином в оселю, правоохоронці в присутності свідків побачили моторошну картину: труп чоловіка, що від спеки почав розкладатися, і малу зморену дівчинку.

За попередніми висновками судмедекспертів, на тілі 47–річного співмешканця власниці квартири не виявлено ознак насильницької смерті. Небіжчик мав хронічні захворювання серцево–судинної системи, переніс два інсульти, проте продовжував зловживати алкоголем. Можливо, саме остання його крапля стала смертельною. Тим часом дівчинку, котра перебувала поряд із покійником без їжі щонайменше три доби, доправили до міської дитячої лікарні. Її життю, запевнили медики, нині ніщо не загрожує.

Наркозалежна біологічна матір дівчинки часто не навідувалася додому, забавляючись з іншими аморальними кавалерами. Окрім малолітньої доньки, в неї є ще 12–річний син, котрого виховує бабуся. Найближчим часом, як повідомили «УМ» у прес–службі прикарпатської міліції, вирішуватиметься питання про позбавлення безпутної матері батьківських прав.