НОВИНИ ПЛЮС

26.07.2011

Партактив

Голова Антимонопольного комітету Василь Цушко має намір піти з посади голови Соціалістичної партії України. На розширеному засіданні політвиконкому СПУ Цушко заявив, що хоче залишити посаду партійного лідера за станом здоров’я — цього літа він переніс другий інфаркт, повідомила агенція УНІАН.

Заяви

Рівненська обласна рада ухвалила звернення про неприпустимість політичних переслідувань опозиціонерів. Рішення було прийняте голосами «Нашої України», «Свободи» і БЮТ. Про це повідомив голова фракції «Наша Україна» Олексій Кособуцький.

Відділ кадрів

Президент Віктор Янукович призначив Олександра Аліпова першим заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлокомунгоспу. Донедавна Аліпов був заступником донецького «губернатора» Анатолія Близнюка, який тепер очолює Міністерство ЖКГ.

Опитування

62% українців вважають, що Конституція є якісним документом. Про це свідчать результати дослідження, яке провела компанія Research & Branding Group. Кожен другий українець (52%) не згоден із тим, що нинішня Конституція вичерпала себе й тому треба ухвалювати новий Основний закон. На думку українців, Конституцію ігнорують і представники влади (79%), й опозиціонери (71%). При цьому 52% опитаних вважає, що пересічні громадяни діють відповідно до Конституції.

Дослідження проводили 16—26 червня. Було опитано 2079 осіб. Очікувана середня похибка вибірки становить 2,2%.

Хуліганство

У райцентрі Лозова, що на Харківщині, міліція розшукує хуліганів, які справили велику потребу на прапор Партії регіонів. Минулого тижня вночі невідомі зірвали прапор ПР із будинку громадської приймальні «регіоналів», розстелили перед парадними дверима та наклали згори купу фекалій.

Ні правоохоронці, ні самі «регіонали» політики в цьому інциденті не бачать. Але місцеві жителі не виключають, що це був протест проти правлячої партії, повідомляє канал АТН.