Ні грошей, ні посади

26.07.2011

Учора Президент Віктор Янукович офіційно звільнив iз посади голову Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волгу, який уже тиждень перебуває під вартою. Підстава — порушення присяги держслужбовця. Адже Генпрокуратура підозрює пана Волгу в одержанні хабара розмiром півмільйона доларів. Глава держави також звільнив Віктора Адамовича з посади члена Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг — директора департаменту тимчасового адміністрування фінансово–кредитних установ. Його затримали на кілька днів раніше за шефа.

Натомість адвокат пана Волги Олег Король обурений, що в постанові Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти його підзахисного немає чіткого формулювання щодо факту отримання хабара. «Ніхто ніяких грошей нікому не передавав. Факту хабара немає. Слідчий вважає, що є замах на отримання хабара», — заявив адвокат журналiстам перед будівлею слідчого управління ГПУ. На думку пана Короля, справа Волги замовна, а зацікавленим у цьому є «Андрій Азаров, колишній голова наглядової ради «Першого кредитного товариства Одеси», який обдурив вкладників і привласнив собі понад сто мільйонів гривень».

За версією слідства, саме від керівництва цієї кредитної спілки Волга нібито вимагав хабар за виведення тимчасової адміністрації. Адвокат Король стверджує, що «проти Азарова ще раніше було порушено кримінальну справу, яку чомусь не розслідують».

Захисника також дивує, що суд призначив Василевi Волзі утримання під вартою на два місяці, але досі жодних документів щодо обрання запобіжного заходу не надали ні йому, ні його клієнту. А суд відбувся нашвидкуруч без самого Волги та його адвоката. Також Король стверджує, що його досі не пускають до клієнта. Тобто екс–голову Держфінпослуг допитують без адвоката.