Гепатит? Який гепатит?

26.07.2011

Минулої п’ятниці екс–міністру внутрішніх справ Юрію Луценку зробили ультразвукове обстеження органів черевної порожнини у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Як повідомляє прес–служба Державної пенітенціарної служби, обстеження провели на виконання рішення Печерського райсуду столиці. Нагадаємо, що тиждень тому лідер «Народної самооборони» заявив у суді, що під час останнього медичного обстеження лікарі знайшли у нього захворювання нирок, печінки, варикозне розширення судин, виразки.

Хвороби екс–міністра нібито розвинулися саме в СІЗО. Мало того, Юрій Луценко стверджував, що медики попередньо заявили про підозру на захворювання гепатитом (гостре та хронічне запальне захворювання печінки).

Утім у п’ятницю медики не підтвердили цей «страшний» діагноз. За словами прес–секретаря «НУНС» Лариси Сарган, у клініці екс–міністру було зроблено «печінкові проби», які показали: гепатиту немає, але є загострення панкреатиту (запалення підшлункової залози). Утім у Департаменті з питань виконання покарань додають, що після отримання всіх даних додаткових методів обстеження Луценка буде уточнено його діагноз. За здоров’ям екс–міністра також постійно стежать медики з лікарні СІЗО №13.

 

ДО РЕЧІ

Народний депутат Геннадій Москаль наголошує, що інститут прописки в Україні скасовано ще в 2003 році, тож Юрій Луценко, реєструючись у квартирі свого водія, не мав корисливих мотивів. «Реєстрація не дає жодних прав на житло, це не свідоцтво на право власності», — зазначає нардеп–«самбіст» і додає, що це саме він порадив Луценку зареєструватися в чужій квартирі. Мовляв, щоб недоброзичливці не дізналися про справжнє місце його проживання. До того ж тим самим Луценко ще в 2007 році намагався уникнути розгляду позовів проти нього в Печерському райсуді столиці, оскільки вважав цей суд заангажованим.