Журналісти «слухали» — прем’єр відповідає

Журналісти «слухали» — прем’єр відповідає

Скандал навколо видання News of the World, журналісти якого прослуховували телефони звичайних людей і знаменитостей, ледве не коштував прем’єр­ського кріс­ла нинішньому очільникові уряду Вели­кої Британії Девіду Ка­мерону. У середу британські букмекери навіть приймали ставки на те, чи піде він у відставку під тиском громадськості. Прем’єр–міністру довелося скоротити свій візит до Африки й терміново повернутися до Лондона, щоб виступити перед парламентом.

Євро знову обнадіяли

Євро знову обнадіяли

Формування другої програми допомоги Греції в обсязі 110 млрд. євро стало головною темою надзвичайного саміту глав держав і урядів 17 країн–членів єврозони, який відбувся вчора ввечері у Брюсселі. Конкретні рішення, ухвалені на цій зустрічі, буде оприлюднено сьогодні. Ще до початку саміту дещо зріс курс євро до долара США, що свідчило: ринки очікують на позитивний результат засідання європейських лідерів. Привід для оптимізму забезпечив позитивний результат зустрічі лідерів двох країн–локомотивів єврозони, яка відбулася напередодні в Берліні: канцлеру Німеччини Ангелі Меркель та президенту Франції Ніколя Саркозі вдалося виробити спільну позицію.

Криза — святу не завада

Криза — святу не завада

Бельгія вчора урочисто відсвяткувала 180–ту річницю державності. 21 липня 1831 року, після перемоги Бельгійської революції за здобуття незалежності від Нідерландів, перший король бельгійців, колишній офіцер російської армії Леопольд Сакс–Кобург–Готський склав присягу на вірність конституції королівства. Цей день прийнято вважати датою заснування Бельгійської держави.

Останній iз флотилії «човників»

Останній iз флотилії «човників»

Шатл «Атлантіс», останній з американських космічних кораблів багаторазового використання, вчора о 12.56 за київським часом повернувся на Землю зі своєї заключної місії. Стартувавши 8 липня, космічний човник із чотирма астронавтами на борту доставив на міжнародну космічну станцію 4,5 тонни різного вантажу і повернувся на Землю, щоб уже більше ніколи її не покидати.

Всі статті рубрики