НОВИНИ ПЛЮС

13.07.2011

Відділ кадрів

Учора Президент призначив «регіонала» Анатолія Близнюка міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово–комунального господарства. Іншим указом Янукович звільнив Близнюка з посади голови Донецької обласної держадміністрації. Нагадаємо, раніше міністром регіонального розвитку й ЖКГ працював Віктор Тихонов, який суміщав цю посаду з віце–прем’єрською, але був відставлений через недоліки в роботі.

Новопризначений міністр уже висловився за те, щоб ліквідувати ЖЕКи в разі їх неефективності і створювати ОСББ.

Ще одним указом Президент призначив головою Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького, який із квітня 2010 року був головою обласної ради. Шишацького називають людиною Ріната Ахметова, оскільки він довгий час працював менеджером на підприємствах СКМ, очолював Харцизький трубний завод та Донецький завод великопанельного домобудівництва.

Справа Тимошенко

Юлія Тимошенко оскаржуватиме свій арешт у Європейському суді з прав людини. Про це йдеться в позовній заяві Тимошенко до Євросуду, яку описує сайт «Українська правда». У рамках позову лідерка БЮТ вимагає визнати, що 24 травня її право на свободу та недоторканність, яке гарантується статтею 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, було порушене (тоді Тимошенко впродовж дня перебувала під вартою в Генпрокуратурі).

Справа Ландіка

Романа Ландiка — депутата Луганської міськради від ПР, який жорстоко побив дівчину, — виключили з Партiї регіонів. Про це повiдомив журналiстам голова мiської органiзацiї «регіоналів» Олександр Ткаченко. Відповідне рішення вчора ухвалили на засiданнi полiтради мiськкому.

Наразі син нардепа від ПР перебуває у Краснодарі в СІЗО, куди він виїхав разом із дружиною після скандального інциденту й був затриманий російськими правоохоронцями. Вирішується питання про екстрадицію Романа Ландіка в Україну.

Суд та діло

Дарницький райсуд Києва 11 липня визнав такою, що не відповідає дійсності, інформацію про злочинне минуле народного депутата від ПР Юрія Іванющенка. Таке рішення суд ухвалив за позовом Іванющенка, відомого також як Юра Єнакієвський, до журналіста Станіслава Речинського, повідомила газета «Коммєрсант–Україна».

Перспективи

У проведенні пенсійної реформи вирішальну роль відіграла особистість її автора — віце–прем’єра Сергія Тігіпка, вважає президент Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. «Якби не було моторної ролі Тігіпка, ролі людини, яка «пробиває» цей закон і через опір деяких своїх колег, і через громадську критику, то реформа могла б і не відбутися», — каже політолог. І додає, що відстоюючи пенсійну реформу, віце–прем’єр ішов на серйозний політичний ризик. На думку Фесенка, «інтереси країни, економічної та соціальної систем Тігіпко поставив вище, ніж свої політичні інтереси», тож саме завдяки відданості справі віце–прем’єру вдалося зберегти ядро свого електорату. «Його рейтинг після невеликого зниження стабілізувався. І це дає йому великі політичні перспективи. Сергію Тігіпку варто продовжити доносити до людей суть пенсійної реформи й показати, що численні звинувачення на адресу реформи не відповідають дійсності», — каже політолог.