Два підсудні Ю.

12.07.2011

Рідкісний збіг: учора в одному суді в той самий час слухали справи двох представників з опозиційного табору — Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Охорона Печерського райсуду обмежила доступ для журналістів, посилаючись на те, що в залах засідань не вистачає місць. Хоча ті працівники мас–медіа, яким усе–таки пощастило потрапити всередину, стверджували, що вільних крісел було вдосталь...

У справі Тимошенко вчора точилися колізії довкола адвокатів. Микола Титаренко попросив у Юлії Тимошенко звільнити його від обов’язків захисника, бо суддя начебто позбавив його можливості знайомитися з матеріалами справи. При цьому лідерка БЮТ зазначила, що їй треба надати не менше трьох діб для запрошення нового юриста. Суддя Родіон Кірєєв розцінив цей крок як затягування часу. Одночасно перед стороною Тимошенко поставили запитання: а де інший адвокат — народний депутат від БЮТ Сергій Власенко, який був із Юлією Володимирівною з початку процесу?

Пізніше до суду надійшла заява від колишньої дружини Власенка, «світської левиці» Наталії Окунської. Лист, зачитаний суддею Кірєєвим, викрив сторону обвинуваченої в неправдивих свідченнях. «Хочу поставити вашу честь до відома, що Власенко ще 7 липня повернувся рейсом із Відня і перебуває в Києві», — зазначила екс–дружина Власенка, котра стежить за перебігом процесу у прямому ефірі. У пані Наталі — давній конфлікт із Власенком з приводу опіки над дітьми та їх забезпечення; не так давно вона намагалася викрити свого колишнього «благовірного» в аморальності, прийшовши на телешоу Савіка Шустера.

Юлія Тимошенко заявила, що Власенкові було доручено збирати докази її невинуватості. «Минулого тижня він був у закордонному відрядженні, а тепер він в Україні збирає докази», — виправдовувалася лідерка БЮТ.

Зрештою суддя перенiс розгляд справи на 15 липня.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

У справі Луценка адвокати колишнього глави МВС та його водія Леоніда Приступлюка вчора заявили відвід представникам прокуратури у суді, оскільки мають сумнів у їхній неупередженості. Утім суддя Сергій Вовк відмовився задовольнити це клопотання.