Глина з душею

Глина з душею

Після тривалих дощів і злив у суботу, коли в Опішному відзначали Національний день гончаря, на численних гостей, як кажуть, і не капнуло. Тож довгоочікуване сонечко сприяло гарному настрою. Хоча навіть дощі не завадили «Здвигу–2011». Усі його заходи, які «УМ» уже анонсувала, відбувалися у визначені терміни, частину з них тільки довелося перенести з відкритих майданчиків у приміщення. Вінець же масштабного дійства — День гончаря — вирував у підпорядкованому тамтешньому Національному музею–заповіднику українського гончарства Центрі духовного розвитку та довкола нього. За формою він нагадував наші традиційні етнозабави, за змістом же відрізнявся від більшості з них. Передовсім тому, що чимало ініціаторів подібних дійств лише бавляться в українськість, а в Опішному живуть нею. Тож, зізнавалися на урочистому відкритті свята гості з Німеччини, США, Росії, Норвегії, саме сюди вони приїздять по «справжню» Україну знову і знову.

Кабінки з комфортом

Кабінки з комфортом

Напередодні Євро–2012 донецька влада всерйоз замислилася над природними потребами донеччан і потенційних гостей шахтарської столиці й провела тендер на придбання євротуалетів, або, як iще їх називають, санітарно–гігієнічних комплексів. Перші два чеськi комплекси — для чоловіків та жінок — презентували в Центральному парку культури та відпочинку імені Щербакова.

Вишні, червоні від крові

Вишні, червоні від крові

Позавчора 75–річний господар приватного обійстя, що в Ленінському районі Полтави, заліз на вишню, щоб зібрати особливо рясний у цьому році врожай згаданих ягід. Дружина йому допомагала, стоячи на землі. Тож пригадує: після того як чоловік подав наповнене відро, вона ще й нагадала йому про необхідність бути обережним. Та не встигла відійти навіть на кілька метрів, як почула крик і шум: господар упав iз дерева просто на гострі наконечники штирів металевої огорожі...

Всі статті рубрики