ООН розширюється

ООН розширюється

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кількість держав–членів ООН уже до кінця липня може зрости зі 192 до 194. Як заявив президент Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй, постійний представник Німеччини при ООН Ханс Петер Віттіг, на засіданні РБ 13 липня він рекомендує визнати 193–м членом організації Південний Судан. А вже наступного дня ця країна може увійти в ООН. Власне, наразі Південний Судан іще залишається автономією «звичайного» Судану. Нагадаємо, в січні цього року там відбувся референдум про здобуття незалежності, на якому «за» проголосувало 98,8 відсотка виборців.

300 мільйонів на тишу

300 мільйонів на тишу

Усім добрі німецькі поїзди: зручні, швидкісні, ходять чітко за розкладом. От тільки гальмують надто голосно, що створює дискомфорт мешканцям сусідніх із залізничними станціями будинків. Дбаючи про спокій співгромадян, компанія Deutsche Bahn («Німецька залізниця») раніше зводила вздовж колій захисні екрани.

Португалія у «смітнику»

Португалія у «смітнику»

Агенція Moody’s знизила кредитний рейтинг державних боргових зобов’язань Португалії до високоризикового, так званого «смітникового», рівня, повідомляє Бі–Бі–Сі. Аналітики агенції мають сумніви у здатності уряду Португалії реалізувати заходи жорсткої економії, тому заявляють, що цій країні може знадобитися другий пакет фінансової допомоги Європейського Союзу та Міжнародного валютного фонду.

Що там, у підвалі? Золото, діаманти!

Що там, у підвалі? Золото, діаманти!

Фахівці різних напрямків уже тиждень працюють над класифікацією та оцінкою предметів із найбільшого в історії скарбу, знайденого в підвалах індуїстської святині XVI століття. Вартість багатства, яке кілька сторіч пролежало в храмі Шрі–Падманабхасвамі у місті Трівандрум, столиці штату Керала на півдні Індії, місцева влада оцінила у 22 мільярди доларів. Проте з історично–релігійно–культурної точки зору ця знахідка є взагалі безцінною. Дві тонни золота у зливках та монетах наполеонівських часів і періоду панування в Індії британців, цілі лантухи діамантів та рубінів iз Бірми та Цейлону, смарагди, двокілограмові статуетки із золота, жіночі прикраси з дорогоцінним камінням, золоті корони та золота статуя бога Вішну у позиції «вічного сну» понад метр заввишки... І це ще не всі скарби, які приховує храм, оскільки наразі відкрито лише шість сховищ, а їх у храмі більше.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики