НОВИНИ ПЛЮС

07.07.2011

Пірати підпалили танкер з України

Біля узбережжя Ємену після атаки піратів загорівся нафтовий танкер, який прямував з України до Китаю. Як повідомляє агенція «Блумберг» із посиланням на представника компанії — власника судна Suez Fortune Investment Ltd., 274–метровий танкер Brillante Virtuoso з екіпажем у складі 26 осіб, який перевозив 1 млн. барелів нафти, зазнав нападу морських розбійників за 20 миль від Адена (Південний Ємен). У той час судно саме наближалося до порту, щоб узяти на борт охоронців. Вогонь поширився в житловому блоці судна, проте екіпаж танкера не постраждав.

«Веймарський трикутник» створює бойовий загін

Німеччина, Франція та Польща створюють спільну бойову групу Євросоюзу, яка буде готова до розгортання в кризових зонах з 2013 року. Відповідну угоду позавчора в Брюсселі підписали представники військових відомств трьох країн. Бойові групи ЄС формують сили швидкого реагування і являють собою багатонаціональні з’єднання по 1,5 тисячі бійців у кожному, які здатні приступити до виконання військової операції протягом десяти днів. Як повідомляють європейські ЗМІ, командування німецько–франко–польською бойовою групою візьме на себе Польща, яка надасть більшу частину особового складу, а також передасть у розпорядження групи механізований батальйон. Німеччина надаватиме матеріально–технічну підтримку, Франція — медичну. Командний центр бойової групи розміститься в передмісті Парижа — Мон–Валер’єні.

Справа Домініка Стросс–Кана

Французька письменниця і журналістка Трістан Банон подала до суду позов на колишнього голову МВФ Домініка Стросс–Кана, який, за словами жінки, домагався її під час спроби взяти в нього інтерв’ю 2002 року. У відповідь Стросс–Кан назвав ці звинувачення «уявними» і заявив про готовність подати зустрічний позов за наклеп.

А тим часом покоївка нью–йоркського готелю «Софітель», що звинуватила екс–очільника МВФ у спробі зґвалтування, подала позов проти газети «Нью–Йорк пост». Раніше видання опублікувало статтю, з якої випливає, що жінка займалася проституцією.

Президент продав дороге авто, яке дратувало народ

Президент Філіппін Беніньо Акіно на спеціально скликаній прес–конференції оголосив, що продав свій автомобіль Porsche 911 за 104 тисячі доларів. Президентський спорткар кілька місяців не давав спокою громадянам країни, які обурювалися, що глава держави роз’їжджає на такій дорогій машині в той час, як більшість філіппінців живе за межею бідності, а ціни постійно зростають. Сам Акіно пояснив рішення продати Porsche міркуваннями безпеки. Цю машину він придбав у кредит, а раніше їздив на старенькому BMW, який не викликав роздратування у населення.

Помер спадкоємець австро–угорського престолу

У Німеччині на 98–му році життя 4 липня помер найстарший син останнього імператора Австро–Угорщини Отто фон Габсбург. У 1979 —1999 роках він був депутатом Європейського парламенту і брав активну участь у комісії Європарламенту з питань зовнішньої політики. Отто фон Габсбург був активним діячем антикомуністичного фронту і підтримував принцип самовизначення народів, у тому числі активно підтримував незалежність України. Отто фон Габсбурга поховають у Відні 16 липня, а його серце, за габсбурзькою традицією, окремо — у Будапешті 17 липня. Він залишив після себе сімох дітей, 22 онуки і двох правнуків.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>