«Бацька» оплесків не любить

«Бацька» оплесків не любить

Святкування Дня незалежності Білорусі в Мінську для близько 200 його учасників завершилися арештом. Як повідомляє білоруський центр прав людини «Весна», їх було затримано під час урочистостей, які проходили позавчора за участі президента Лукашенка. Напередодні учасники руху «Революція через соціальні мережі» домовлялися прийти на парад і, щойно «бацька» почне промову, зустріти її бурхливими оплесками – щоб «зааплодувати» слова авторитарного правителя.

Тай у «червоній сорочці»

Тай у «червоній сорочці»

На парламентських виборах у Таїланді, які відбулися минулої неділі, переконливу перемогу здобула опозиційна партія «Пхиа Тхаї» («Для Таїланду»). Очолює цю політичну силу 44–річна Їнглак Чинават — сестра відстороненого від влади екс–прем’єра Таїланду Таксіна Чинавата, який тепер перебуває в екзилі у Дубаї. Відповідно до оприлюднених учора попередніх результатів голосування (після підрахунку 98 відсотків бюлетенів), провідна опозиційна сила здобула 265 із 500 парламентських мандатів.

Через піввіку після Грейс

Через піввіку після Грейс

55 років князівство Монако не бачило весілля такого рівня. Минулої суботи чинний правитель цієї карликової, але дуже шанованої в Європі держави, князь Альбер ІІ, повів під вінець 33–річну екс–чемпіонку ПАР із плавання Шарлен Уїттсток. Подивитися на урочистості вийшло ледве не все населення 30–тисячного князівства. Старші монегаски мимоволі порівнювали видовище з весіллям батьків Альбера — попереднього правителя князя Реньє ІІІ та голлівудської кінозірки Грейс Келлі — 19 квітня 1956 року. Очевидно, постійне порівняння з покійною княгинею Грейс, яка стала для Монако добрим янголом і загальною улюбленицею, чекає й на Шарлен. Чи вдасться їй полонити серця підданих — покаже час.

І хто тут жертва?

І хто тут жертва?

Через 28 годин після того, як 32–річна покоївка нью–йоркського готелю «Софітель» звинуватила тодішнього главу Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс–Кана у спробі зґвалтування, вона зателефонувала до свого хлопця, який перебуває в еміграційній в’язниці у штаті Арізона, і сказала: «Цей чолов’яга має багато грошей, а я знаю, що робити». Як дізналася газета «Нью–Йорк таймс» від одного зі слідчих, який побажав зберегти анонімність, поліція записала цю розмову і потім переклала з унікального діалекту фулані, який використовують у Гвінеї, звідки походить покоївка. Із кожним днем довіра до свідчень покоївки падає. З’ясувалося, що вона подала неправдиві свідчення еміграційній службі, зокрема добивалася надання їй притулку у США на тій підставі, що у Гвінеї стала жертвою групового зґвалтування. Неправдивими виявилися й свідчення жінки про інший досвід життя на батьківщині та про фінансовий стан. Тепер прокурори вивчають можливі зв’язки покоївки з особами з кримінального світу, які займаються торгівлею наркотиками та відмиванням грошей.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики