Брат до брата

05.07.2011

В організації зближення опозиційних партій «Наша Україна» перейшла від слів до діла й надіслала можливим союзникам «запрошення на робочу зустріч політичних партнерів для координації дій у контексті підготовки до парламентських виборів 2012 року». Як анонсував голова політради Валентин Наливайченко, ця зустріч має відбутися 12 липня в Києві, у приміщенні інформаційного агентства «Укрінформ».

Запрошення надіслано керівникам 17 політичних сил, серед них — і ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Водночас, зазначає прес–служба «НУ», зустріч є відкритою для інших партій, які виявлять готовність долучитися до спільної роботи.

«Наша Україна» пропонує зробити цю нараду публічною, «щоб дати суспільству чіткий сигнал про здатність демократичних сил діяти злагоджено на захист вільного волевиявлення громадян». Для обговорення запропоновано такі питання, як взаємодія опозиційних сил у підготовці та прийнятті демократичного законопроекту про вибори народних депутатів; координація дій у контексті формування виборчих комісій, роботи спостерігачів, а також співпраці з міжнародними організаціями, які здійснюватимуть спостереження за виборчим процесом; можливе узгодження принципів участі представників опозиції в балотуванні в мажоритарних округах.

«Цей перелік тем не є вичерпним. Він внесений як основа для обговорення, жодним чином не обмежуючи ініціативи вашої політичної сили, — йдеться у запрошенні. — Упевнені, що разом поділяємо розуміння важливості такого обговорення та якнайшвидшого вироблення таких підходів, які б дозволили захистити вільне волевиявлення людей і сприяли перемозі демократичних сил на майбутніх виборах».