«Вірне рішення» і усміхнений Попов

24.06.2011

Учора сесія Київради перервалася одразу після відкриття: секретар Галина Герега оголосила про те, що Блок Черновецького знову «порідів», його покинули троє депутатів — Павло Пашко вступив у фракцію «Ініціатива», Лариса Мельничук — до Партії регіонів, а Віктор Гринюк створив власну фракцію «Спортивний Київ».

О пів на дванадцяту у доброму настрої до трибуни вийшов очільник міськдержадміністрації Олександр Попов, нагадавши присутнім, яке важливе для Києва питання будуть розглядати на засіданні — прийняття за основу проекту Стратегії розвитку Києва до 2025 року. «У мене є впевненість у тому, що це вірне рішення [проголосувати за стратегію]», — вiдразу ж заявив Попов.

Утім «позиції фракцій», окрім бютівської і «кличківської», передбачити було неважко — від «Народної партії», екс–бютівців «Республіки Київ» і екс–«республіканців» «Киян», «Громадського активу Києва», не кажучи вже про новостворених iз колишніх «прочерновецьких» депутатів фракцій «Соціальна справедливість» та «Спортивний Київ» звучали переважно не запитання, а схвальні репліки і побажання все встигнути «в нашій спільній роботі».

Критика документа, як і очікувалося, прозвучала від депутатiв опозиційних фракцій — Тетяни Меліхової і Олександра Бригинця. Меліхова передусім цікавилася, чому не проаналізували попередній подібний документ — Стратегію розвитку до 2015 року, затверджену і розроблену Київрадою, та як так вийшло, що долю Києва визначив фонд Ріната Ахметова «Ефективне управління», співавтор нової стратегії. Бригинець знову нагадав, що в документі немає креативних пропозицій, які могли б реалізувати той «рай», який обіцяє стратегія. Попов спокійно на закиди відповів: мовляв, попередня стратегія «якась соціалістична», над новою трудилися професіонали, а Київ має достатньо ресурсів, щоб отримати інвестиції бізнесу.

Вiдтак проект прийняли за основу — 90 депутатів проголосували «за». Після цього усміхнений Попов узяв свій стос із роздруківками схваленого документа, подякував і пішов.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Черновецький поки що лишається

Депутати Київради відмовилися відправляти Леоніда Черновецького у відставку. За те, щоб винести на розгляд питання про припинення повноважень нинішнього мера, проголосував тільки 31 депутат. Звільнити Черновецького запропонувала голова фракції Блоку Тимошенко у Київраді Тетяна Меліхова.

 

ГРОШІ

Учора київськi депутати проголосували за внесення змін до бюджету столиці та Програми соціально–економічного розвитку. Тепер у бюджеті враховані зміни, передбачені постановами Кабміну. Зокрема, на 40 мільйонів гривень збільшено обсяг субвенції на будівництво й реконструкцію доріг до Євро–2012, на 878,1 мільйона — на погашення заборгованості по різниці в тарифах та 5,3 мільйона буде виділено на погашення боргів iз будівництва центру ПЕТ–технологій.

Також на вiсiм мільйонів гривень збільшили фінансування на утилізацію берилієвих відходів, та виділено 19 мільйонів на утримання та благоустрій пляжів. На 27 мільйонів буде збільшено бюджет розвитку: 11,6 мільйона підуть на будівництво другої нитки міського колектора, 10 мільйонів — на автоматизовану систему оплати та обліку пасажирів, 5,5 — на будівництво вулиць Мейтуса та Симоненка.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>