Рекет у «вакцинах Юлі»

10.06.2011

Окружний суд США по округу штату Орегон ухвалив рішення втричі збільшити суму позову «Укрвакцини» проти посередників, які постачали Україні ліки у 2008–2009 роках. Як пояснили адвокати «Укрвакцини», компанія подала позов відповідно до статусу про організації, що перебувають під впливом рекетирів і корумпованих організацій, який передбачає відшкодування збитку в потрійному розмірі.

«Відповідно, суд помножив суму нашого позову в 19 928 430,5 доларів на три», — повідомив адвокат у коментарі УНІАН. Тепер компанія «Олден груп» мусить компенсувати «Укрвакцині» майже 60 мільйонів доларів.

Нагадаємо, українська компанія подала позов у США за підсумками міжнародного аудиту, що перевіряв діяльність уряду Тимошенко.

Міністерство охорони, коментуючи скаргу, повідомило: американська компанія «Олден Груп», «що належить офшорним фірмам, зареєстрованим у Белізі і на острові Ніуе у південній частині Тихого океану, зіграла ключову роль у змові з метою незаконного завищення цін на мільйони доз вакцин, призначених для використання в українській системі охорони здоров’я».

Як розповів Генеральний прокурор Віктор Пшонка, всього у справі проходить п’ять обвинувачених, «із них двоє — чиновники високого рангу». Керівник ГПУ вважає, що у цій справі може бути і слід лідерки БЮТ. «Винні чиновники уряду. Вони працювали під керівництвом Тимошенко», — заявив Пшонка в інтерв’ю телеканалу «Інтер». А заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін прямим текстом припустив, що проти Юлії Тимошенко теж можуть висунути офіційне звинувачення в цій справі.