Компліменті, Італіє!

Компліменті, Італіє!

Концентрація президентів на один квадратний кілометр у Римі вчора просто зашкалювала. На святкування Дня Республіки до столиці Італії з’їхалися офіційні делегації з 80 країн світу, з них 42 — на чолі з президентами. Серед гостей були, зокрема, всі глави держав — членів Євросоюзу, президент Афганістану Хамід Карзай, король Іспанії Хуан Карлос, який, до речі, народився в Римі, монарша пара Данії та Генсек ООН Пан Кі Мун. Таким представницьким нинішнє національне свято стало не випадково, адже цього року Італія святкує 150–річчя об’єднання окремих земель в єдину державу. Перші урочистості з цього приводу відбулися 17 березня, в день річниці об’єднання, а святкування за участі іноземних гостей відклали до Дня Республіки.

Уколовся — і забувся, що війну програно

Уколовся — і забувся, що війну програно

«Світова війна проти наркотиків зазнала поразки. Тому керівництво держав має розглянути можливість легалізації марихуани та інших контрольованих наркотиків — це буде більш ефективно, ніж боротьба з ними». Такий несподіваний висновок міститься у поширеному вчора звіті, який підготувала група у складі 19 провідних світових фахівців на чолі з колишнім Генсеком ООН Кофі Аннаном. Доповідь на 24 сторінках було підготовлено на замовлення Світової комісії у справах політики щодо наркотиків. Ретельно дослідивши проблему, експерти переконалися, що глобальна війна з наркотиками, яка триває останні 10 років, не лише програна, а ще й «мала руйнівні наслідки для суспільств та окремих осіб у всьому світі».

Коли піде Каддафі?

Коли піде Каддафі?

Воєнна операція сил НАТО в Лівії «Об’єднаний захисник», яка мала завершитися 27 червня, триватиме щонайменше до кінця вересня. «Рішення про продовження місії ще на 90 днів посилає чіткий сигнал режиму Муаммара Каддафі, що ми сповнені рішучості й надалі продовжувати операцію із захисту населення Лівії», — наголошується в комюніке, підписаному Генсеком Альянсу Андерсом Фогом Расмуссеном. Відповідне рішення одностайно ухвалила Північноатлантична Рада на рівні послів усіх 28 країн–членів НАТО. На засіданні в Брюсселі також були присутні посли Йорданії, Катару, Швеції, ОАЕ та Марокко — країн, які теж беруть участь у цій операції. «Питання не в тому, піде чи не піде полковник Каддафі, а в тому, коли це станеться. А це може статися як через певний час, так і завтра», — наголосив Расмуссен під час прес–конференції за підсумками засідання. Нагадаємо, НАТО перебрало на себе командування операцією в Лівії з 31 березня цього року.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики