Не політв’язень, але може вийти на волю?

Не політв’язень, але може вийти на волю?

Європейський суд із прав людини відмовився визнати арешт колишнього голови компанії ЮКОС Михайла Ходорковського політично вмотивованим. Водночас у вердикті наголошується, що сам арешт та утримання Ходорковського під вартою супроводжували серйозні процесуальні порушення. Тому Європейський суд постановив стягнути з Росії 10 тисяч євро компенсації на користь ув’язненого бізнесмена. Окрім того, Російська держава зобов’язана покрити судові витрати в розмірі 14,5 тисячі євро, пов’язані з розглядом цієї справи.

«Скажені» огірки з «органікою»

«Скажені» огірки з «органікою»

Європейські споживачі городини та фермери в паніці: перші масово відмовляються купувати улюблені огірки та помідори, другі постали перед загрозою банкрутства. А все через партію заражених огірків з іспанської провінції Андалузія. «Органічними» (себто вирощеними без застосування хімічних добрив та інших домішок) овочами вже отруїлися багато мешканців Німеччини, а також окремі громадяни Швеції, Швейцарії, Данії, Голландії та Великої Британії. Найгірша ситуація склалася саме в Німеччині, де станом на вчора померло вже 14 та захворіло понад 1200 людей. Медики підозрюють, що всі вони поїли іспанських огірків, заражених бактерією E.coli (Escherichia coli), яка викликає небезпечні кишкові розлади та тяжку хворобу — гемолітико–уремічний синдром, що призводить до відмови нирок та вражень центральної нервової системи.

Якби не айсберг...

Якби не айсберг...

У північноірландському Белфасті відзначили сумний ювілей: сто років з дня спуску на воду океанського лайнера «Титанік». На будівництво найбільшого на той час корабля місцева судноверф «Харланд енд Вулф» (теж найбільша у світі) витратила три роки. Учора рівно о 12:30 за місцевим часом — саме в цю мить сто років тому «Титанік» зійшов зі штабелів на воду — в Белфасті відбулися панахида за пасажирами, які загинули у квітні 1912 року. Тоді, під час свого першого рейсу з британського міста Саутхемптона до Нью–Йорка, «Титанік» затонув після зіткнення з айсбергом.

Закрите небо

Закрите небо

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка вирушила з офіційним візитом до Індії, потрапила у вельми неприємну ситуацію. Близько двох годин літак «Конрад Аденауер» із державною делегацією на борту був змушений кружляти в небі над Туреччиною, оскільки Іран закрив для нього свій повітряний простір. Як повідомляє німецька агенція ДПА, у понеділок увечері, за кілька годин до вильоту, дозвіл на проліт над Іраном було отримано, але коли лайнер канцлера вже увійшов у небо над його територією, від іранської служби управління повітряним рухом надійшла вказівка негайно повернути назад.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Усі кола японської освіти

Усі кола японської освіти

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Маю одного друга–японця, який університет покинув після десяти днів навчання, промінявши його на тимчасові заробітки і подорожі по всьому світу. І знайому, яка вступила на факультет мистецтв, здійснивши заповітну мрію, але зрештою забрала документи, бо «це не її шлях». Такі «безглузді» рішення молодих людей для японського суспільства — не виняток, а тенденція. І свідчить вона лише про те, що люди у Країні Cонячного Сходу не намагаються жити за якимись стереотипами і не бояться шукати своє місце у житті. Тенденція «всі хочуть учитися» — швидше, українська, якщо зважати на кількість вишів різних ступенів у нашій країні. Японію ж у розвинені країни вивело, в першу чергу, не всезагальне прагнення за будь–яку ціну здобувати вищу освіту, а саме адекватне розуміння кожним свого місця. Хоча організація освітнього процесу в Країні Схiдного Сонця і ставлення японців до навчання також заслуговують на увагу. Бо, як відомо, все починається з малого.

Всі статті рубрики