НОВИНИ ПЛЮС

27.05.2011

Оцінка Європи

У Європейському Союзі констатують, що в Україні погіршилась ситуація з дотриманням демократичних стандартів. «Наприклад, зі свободою медіа та зібрань, а також із демократичними стандартами», — йдеться в доповіді щодо поступу країн Європейської політики сусідства у 2010 році. У Євросоюзі відзначають, що наші президентські вибори на початку 2010–го відповідали демократичним стандартам. Однак проведення місцевих виборів у жовтні розкритикувала більшість незалежних міжнародних та місцевих експертів. Євросоюз закликав Україну працювати над реформами судової системи, виборчого права та державного управління.

Окрім того, глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив на прес–конференції, що в Україні погано борються з корупцією. «У сфері боротьби з корупцією не спостерігається прогресу», — констатував представник Євросоюзу.

Янукович і ПАРЄ

Президент Віктор Янукович у Києві зустрівся з президентом ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу. Гість привітав Януковича з тим, що Україна перебирає головування у Комітеті міністрів Ради Європи. «Ми цінуємо пріоритети, які визначені на період головування України в цьому комітеті», — заявив Чаушоглу. Президент повідомив панові Мевлюту, що має намір узяти участь у роботі сесії ПАРЄ, яка відбудеться у червні.

Наслідки аудиту

Окружний суд США (округ Орегон) задовольнив позовні вимоги «Укрвакцини» у розмірі більше 19 мільйонів доларів як грошовий еквівалент збитків від закупівлі вакцини від грипу. Нагадаємо, позов був поданий за підсумками аудиту діяльності уряду Юлії Тимошенко. Українська сторона сперечалася з компанією Olden Group та українською компанією ТОВ «Інтерфарм», яких уряд Тимошенко використовував як посередників при закупівлях вакцини, повідомила «Українська правда».

Коментуючи вердикт суду, прес–служба Кабміну заявила, що повномасштабне антикорупційне розслідування за результатами міжнародного аудиту діяльності уряду Тимошенко все ще триває. «Уряд задоволений судовим рішенням про повернення Україні понад 19 мільйонів доларів, що дорівнює, наприклад, вартості створення сучасного діагностично–лікувального центру і в багато разів перевищує витрати на проведення міжнародного аудиту діяльності уряду Тимошенко», — заявили в уряді.