Тут був Джоплін...

Тут був Джоплін...

Торнадо, які з кінця минулого тижня шаленіють над центральними штатами США, вже позбавили життя понад 130 людей. Спочатку велетенські смерчі атакували штат Міссурі, де в неділю фактично стерли з лиця землі 50–тисячне місто Джоплін. Попри те, що більшість городян вдалося вчасно евакуювати, внаслідок стихійного лиха загинуло аж 122 людини. Позавчора урагани та торнадо пішли в наступ на штати Оклахома та Канзас, де жертвами їхньої люті стало щонайменше шестеро осіб, більше сотні отримали поранення. Метеорологи попереджають: розслаблятися рано, адже тепер смерчі пролетять над іншими штатами південної та центральної частини США, зокрема Теннессі та Техасом.

Щоб не сталося, як у Японії

Щоб не сталося, як у Японії

Бюро з ядерної безпеки при Єврокомісії остаточно узгодило деталі перевірки на безпеку всіх наявних на території ЄС атомних реакторів — з метою попередження ядерної кризи на кшталт тієї, що сталася в Японії. Європейські лідери ще в березні домовилися про проведення таких «стрес–тестів», але національні агенції з ядерної безпеки не спромоглися дійти згоди щодо переліку та характеру цих перевірок. Тож остаточне рішення ухвалив офіційний Брюссель.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Білорусам пора братися за вила?

Білорусам пора братися за вила?

«Нас хочуть нахилити... Треба вистояти...» — ці слова за останні місяці так часто звучали з вуст Олександра Лукашенка, що стали не меншою класикою, ніж «Кругом вороги!». «Вистояти» країні поки не вдається, а на спроби «нахилити» кивати більше не доводиться. Адже, всупереч очікуванням, Євросоюз поки так і не запровадив обіцяних економічних санкцій проти Білорусі. На думку ЄС, санкції білоруську економіку доб’ють. Це схоже не стільки на турботу про так званих простих білорусів, скільки на співчуття до вбогих. Однак в очах багатьох опонентів Лукашенка незапровадження санкцій виглядає позитивно в тому сенсі, що тепер режиму вже точно не буде на кого «повісити» власні невдачі.

Ажіотаж із товарами народного споживання, чотири різні курси долара, виловлювання міліцією «валютників», бійки біля обмінних пунктів і перед відкриттям магазинів із новими холодильниками... Народ висловлюється про владу словами, за які зазвичай саджають у знаменитий ізолятор на вулиці Окрестіна. Якщо де–небудь на вулиці чи в транспорті ви почуєте триповерховий мат, можете не сумніватися — йдеться про економіку. Такими є реалії сьогоднішньої Білорусі.

Всі статті рубрики