Червоний президентський штандарт

Червоний президентський штандарт

Незважаючи на гостре суспільне протистояння, Президент наважився підписати зміни до закону про увічнення Перемоги у Другій світовій війні — скандальну правку, яка передбачає вивішування червоних стягів (а точніше — копій прапора Перемоги). «Підпис Януковича — це красномовна ознака того, що Президент і влада по саме горло загрузли у комуністично–радянській ментальності, — заявив у коментарі «УМ» народний депутат від «НУНС» Іван Заєць. — Віктор Янукович грав у своєрідну гру, не підписуючи цей закон. Попри це, влада створила умови для виникнення протистояння, зокрема у Львові. Це крок влади, якій абсолютно чужі українські та європейські цінності».

На календарі весна, а за вікном — літо

На календарі весна, а за вікном — літо

«Дощі пройдуть гарні, але не всюди, — розповіла «УМ» провідний синоптик відділу метеопрогнозів Українського гідрометеоцентру Зоя Олійник. — Це будуть опади літнього характеру. За середньою денною температурою в Україні вже літо».

Октанове число політкоректності

Октанове число політкоректності

Влада придумала, як їй здається, геніальний метод боротьби з «повзучим» подорожчанням бензину. Вчора Міністерство енергетики радісно повідомило: Україна закупила каспійську нафту і прокачуватиме її нафтогоном «Одеса—Броди» для переробки на двох західноукраїнських заводах — Дрогобицькому і Надвірнянському. Перша партія обсягом 80 тис. тонн надійшла в Одеський порт минулого тижня. Всього до кінця року братній Азербайджан може виділити нашій дер­жаві 1,5 млн. тонн сировини. Такий крок, на думку чиновників, дозволить стабілізувати цінову ситуацію на ринку пального — адже виготовлений в Україні бензин є дешевший за імпортний.

Бандеру виселили з Хуста

Бандеру виселили з Хуста

Хустський районний суд Закарпатської області скасував рішення міськради від 10 березня 2010 року про присвоєння звань «Почесний громадянин міста Хуста» лідерові ОУН Степанові Бандері та головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу. Таким чином суд задовольнив позов жителя міста Дмитра Скрипа.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На Чернечій горі «запахло» 2004–м

На Чернечій горі «запахло» 2004–м

У неділю зранку до Канева, де проходили заходи з нагоди 150–річчя від дня перепоховання Тараса Шевченка, суцільним потоком прибував народ з усіх областей України. Вклонитися Кобзареві приїжджали не лише офіційні делегації, а й звичайні сім’ї та цілі родини, навіть із малими дітьми.

Всі статті рубрики