Борiмося — поборемо!

19.05.2011
Борiмося — поборемо!

Володимир Іськевич, Ярослав Іванець, Олег Шевчук, Михайло Возняк, Іван Волч — члени юнацької Сiчi куща iменi Івана Мазепи. А попереду них — виховник Юн–Сiчi Марiя Король.

До глибини душi обурило мене (i не тiльки), що мер мiста Полтави Олександр Мамай та його попередник — БЮТiвець Андрiй Маткiвський — зiгнорували указ Президента України Вiктора Ющенка вiд 9 жовтня 2007 р., згiдно з яким пам’ятник видатному державному дiячевi України Івану Мазепi мають встановити саме в Полтавi. Цей указ нiким не скасований i дiйсний i сьогоднi. То чому пам’ятник І. Мазепi вже три роки стоїть у Києвi на задвiрках? Що, оглядаються на Банкову, на Москву?

Та вже час схаменутися та скинути широкий московський зад, що засiв на карку українського народу завдяки українофобам, манкуртам, безбатченкам, зайдам, якi вiддавна ведуть антинацiональну полiтику!

Тож схаменiться, будьте людьми, бо лихо вам буде! Вашi iмена опиняться на смiтнику iсторiї, ви ще за життя ставите собi пам’ятники безчестя!

Звертається до всiх i закликає до мудростi з Високої небесної України душа великого сина, державотворця Незалежної України Івана Мазепи. Це ж завдяки йому i багатьом загиблим героям В. Янукович сьогоднi — Президент Незалежної України! І за це вiн повинен бути вдячний таким, як Іван Мазепа. Зi свого боку я не можу бути байдужою до того, що робиться в Українi, i не хочу, щоб наше майбутнє поколiння у складенiй народом пiснi й надалi спiвало: «300 лiт (i бiльше) минає, як наш брат в неволi конає...»

А щодо iсторичної постатi Івана Мазепи, то й мiй син Олег Король переклав зi шведської мови на українську книгу «Мазепа». Написав її мельникiвець, нацiоналiст Богдан Кентржинський у 1962 р. у Швецiї (через московське переслiдування мусив емiгрувати з Рiвного у Фiнляндiю, а згодом — у Швецiю, де й помер 50–рiчним та захоронений...)

У будинку, де розташованi поштове вiддiлення, бiблiотека, сiльська рада, ПАФ «Бiлий стiк», на стендi «За мiцну здорову нацiю» я вивiшую рiзнi цiкавi публiкацiї з «України молодої», зробила й ксерокопiю статтi щодо встановлення пам’ятника Івановi Мазепi в Полтавi, щоб усi односельцi знали про цю iнiцiативу, щоб наш народ не був байдужий i воєдино виступив проти доморощених яничарiв. Сiльська громада пiдтримує «Україну молоду», висилаю список iз пiдписами 36 моїх односельцiв.

І ще висилаю фотографiю членiв куща iменi Івана Мазепи, активних учасникiв багатьох патрiотичних дiйств. Бо без такої молодi втратимо державу Україна.

Марiя КОРОЛЬ,
пенсiонерка, 82 роки,
виховник Юн–Сiчi куреня iм. П. Сагайдачного
Волицької школи I—III ст Сокальського району Львiвської областi
  • Аби жолуді, а до дуба — байдуже...

    Чисельність населення у будь-якій країні є фактором, що безпосередньо впливає на подальший розвиток суспільства — уповільнює чи прискорює його, а також вважається базисом економічного, соціального, політичного, культурного, духовного та інтелектуального розвитку держави. >>

  • Яйце, прапор і безсмертна душа

    На перший погляд, це несумісні речі, проте вони є різними формами матерії та енергії, перетворені фізикою і біофізикою. Багато тисячоліть людина пізнавала Світ — від плескатої Землі до нейтрона й пульсара; пристосовувалася до природи, накопичувала досвід використання природних явищ на свою користь. Незрозумілі явища приписували «галузевим» богам; творилися міфи, з яких формувалася релігія. >>

  • Історія повторюється і вчить

    Події, які відбуваються у сучасному світі, вимагають від нас, українців, бути особливо пильними. Озвіріла влада Москви йде на все, щоб порушити встановлений мир і порядок у світі, одурманити населення Росії, виправдати свою агресивну політику щодо своїх сусідів. Особливу роль у цій справі відіграє Московська церква як підрозділ ФСБ. >>

  • Прийми, загарбнику, нашi дари...

    Проблеми, притаманні нашому життю, не зникли після виборів до Верховної Ради, а лише загострилися та ще й довели, що виборець не мудріший за дурного карася. Подивімося на партії, які прийшли в парламент. >>

  • Фальшива назва держави

    Після Полтавської битви 1709 року, зламавши незалежницький спротив волелюбних українців на чолі з Мазепою, московський цар Петро І в 1721 р. проголосив Московію називати Росією, а себе — імператором Російської імперії, хоча Залісся (тобто Московія) ніякого відношення до Київської Руси-України не мало, її історичне минуле — в Золотій Орді. >>