Війна за «дверi» на кордонi

Війна за «дверi» на кордонi

Львівська облрада вдруге взялася за митницю, звинувативши її посадовців у контрабандi на мiльярди гривень. Звернення львівських депутатів скерували всім–всім–всім — Президенту, Прем’єр–міністру, керівникам СБУ та Генпрокуратури. Центральним доповідачем став депутат–«свободівець» Михайло Блавацький. Депутат облради оперував не огульними звинуваченнями на адресу митників, а назвав конкретнi фірми, котрі реалізовували корупційні схеми.

Весна протесту

Весна протесту

Анонсований ще місяць тому «Весняний марш протесту», попри намагання влади на місцях заборонити людям брати у ньому участь, таки відбудеться. Як розповів «УМ» Андрій Панайотов, співкоординатор всеукраїнської акції «Вперед», яка взяла на себе організацію маршу протесту, захід стартує о 10–й ранку біля Верховної Ради. «В основному на Київ вирушили підприємці, — розповiв учора «УМ» пан Панайотов. — Утім, приміром, iз Луганської області до столиці приїдуть шахтарі, які вирішили також нас підтримати. Очікуємо на участь медиків, учителів, фермерів — усіх, кому влада не дає нормально жити».

До сусідів із сокирою

До сусідів із сокирою

Жахлива трагедія сталася в одному з сіл Чуднівського району, що на Житомирщині. Як повідомили «УМ» у прес–службі обласної міліції, близько о пів на шосту ранку до місцевого райвідділу міліції зателефонував переляканий селянин, який і повідомив, що до одного з будинків намагається вдертися якийсь навіжений із сокирою. Слідчо–оперативна група негайно виїхала на місце події (назву населеного пункту правоохоронці вперто не повідомляють), але застала вже криваву картину: вбивця встиг позбавити життя трьох людей.

У боротьбі за батьківство

У боротьбі за батьківство

У вівторок Берегівський районний суд Закарпатської області поставив крапку в судовому процесі над двома громадянами Франції, які намагалися незаконно вивезти двох немовлят до себе на батьківщину. Батька дітей, 39–річного Патріса Ле Рока, визнали винним в «організації незаконного переправлення людей через державний кордон України, скоєного за попередньою змовою осіб» (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України) й засудили до 15 тисяч гривень штрафу. Дідусь дітей, 66–річний Бернар Ле Рок, засуджений за тією ж статтею до 14 тисяч гривень штрафу. Дорогий кемпінг–фургон, яким батько й син намагались вивезти дітей за кордон, конфіскували на користь держави.

Їжа не для дітей

Їжа не для дітей

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За останні дні в інфекційну лікарню міста з кишковими розладами та високою температурою потрапило більше десятка малюків віком від двох до п’яти років. Усі вони — вихованці дитсадка № 140 Київського району Одеси. Наразі роботу виховного закладу, який відвідувало 216 дітей, призупинено. На даний момент у лікарні залишаються дев’ять малят, стан яких покращився — зараз медики його оцiнюють як середнього ступеня важкості. Трьох маленьких пацієнтів уже виписали додому.

Покурили — шукайте урну

Покурили — шукайте урну

Для фізичної особи штраф за кинутий на вулиці недопалок становитиме від 340 до 1300 гривень, а для керівників підприємств, у котрих спiвробiтники не влучатимуть в урну, коливатиметься в межах 850 — 1700 гривень. Таку заяву зробив перший заступник голови Київміськдержадміністрації Олександр Мазурчак. Для цього, каже чиновник, не потрібно ухвалювати окремого закону — за недопалки будуть платити так само, як і за інше викинуте в неналежному місці сміття.

За Мазепу замовимо слово

За Мазепу замовимо слово

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Українські історики й патріоти дали однозначну оцінку гетьману Івану Мазепi — борець за свободу української нації, мудрий і далекоглядний політик, людина незламного духу і стратегічного мислення, меценат і великий патріот. Проте у суспільстві ще й досі переважають радянські стереотипи про Мазепу–зрадника. Тому «Україна молода», яка від самого початку підтримувала й підтримує ідею встановлення пам’ятника Івану Мазепі в Полтаві, вирішила видати в найближчу п’ятницю спецiальний тираж газети для Полтави, щоб мешканцi знакового українського мiста змогли дiзнатися бiльше правди про Мазепу. Адже саме від рішення полтавської громади залежить, бути чи не бути пам’ятнику гетьманові в місті. І ми прагнемо, щоб це рішення полтавці ухвалили свідомо, а не під впливом пропагандистських міфів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики