Пояснення та виправдання

13.05.2011

Учора Печерський райсуд Києва продовжив розглядати скаргу Юлії Тимошенко на постанову прокуратури про порушення кримінальної справи проти екс–Прем’єрки щодо газових угод 2009 року. Лідерка БЮТ, яка в середу покинула засідання суду — на знак протесту проти того, що суддя вирішила зачитувати вголос усі сторінки справи,— вчора повернулася до судової зали для надання пояснень до матеріалів справи. Суддя Галина Супрун уже завершила вивчення матеріалів, на підставі яких порушено кримінальну справу проти колишньої глави уряду.

Паралельно Юлія Тимошенко веде боротьбу на ще одному «газовому» фронті. Лідерка БЮТ збирається бути особисто присутньою при розгляді її позову до «Росукренерго» Дмитра Фірташа в Окружному суді Нью–Йорка. «Я вимагатиму від слідчого, щоб мене відпустили з підписки про невиїзд. У Кримінально–процесуальному кодексі взагалі сказано, що я повинна лише повідомляти слідчого про намір виїхати», — заявила Тимошенко в коментарі «Українській правді».

Тепер цікаво, як прокуратура відреагує на намір Тимошенко поїхати у США давати свідчення щодо тих самих газових схем. ГПУ пускала Юлію Володимирівну у Дніпропетровськ і Брюссель, але відмовила в поїздці до Харкова 17–18 травня. Мотивація — бо лідерка БЮТ зірвала кілька слідчих дій.