РАХУНКОВА ПАЛАТА

13.05.2011

17 млрд. гривень

становитимуть боргові виплати українського уряду в червні. За словами Прем’єра Миколи Азарова, ця сума дорівнює половині річної дотації Пенсійного фонду.

 

5 млрд. доларів

втрачає українська економіка внаслідок загибелі українців у дорожньо–транспортних пригодах. Як зазначив Президент Віктор Янукович, нині ситуація на автошляхах стала однією з основних загроз національнiй безпецi.

 

25 млн. доларів

коштує найменший у світі комп’ютер, який має розмір брелока. Авторами унікальної техніки, яка має 128 Мб оперативної пам’яті, є британські розробники.

 

20,2 млн. доларів

заплатив невідомий покупець за полотно Енді Уорхола «Шістнадцять Джекі» на аукціоні Сотбіс у Нью–Йорку. Митець шістнадцять разів зобразив на картині дружину президента США Джона Кеннеді Жаклін.

 

12 млн. євро

виділить Європейський Союз на розвиток Криму. Кошти надійдуть в Україну впродовж чотирьох років. А 5 мільйонів з виділених грошей витратять на розвиток туристичної сфери півострова.

 

500 тис. пологів

прийняли українські акушери минулого року, тоді як кількість абортів сягнула 200 тисяч. За словами головного акушера–гінеколога МОЗ В’ячеслава Камінського, у 2005 році кількість абортів становила 350 тисяч

 

200 тис. школярів

Київщини зможуть iз 30 квітня до 30 листопада безкоштовно відвідати «Парк Київська Русь», що у селі Копачів Обухівського району. Захід організовано в рамках благодійної акції «Дитинець Києва кличе вас», мета якої — розповісти школярам про історію і традиції Київської Русі.

 

1070 метрів

завдовжки вийшов рушник, складений iз вишиванок гостей Всеукраїнського фестивалю «Вишиті обереги єднання», який відбувся у Луцьку. В акції взяли участь більше 300 рукодільниць.

 

80 вiдсотків

квитків, що вже продані на матчі Євро–2012, придбали українці і поляки. Директор фінальної частини Євро–2012 в Україні Маркіян Лубківський також додав, що станом на сьогодні продано вже більше 40 відсотків місць.

 

60 вiдсотків

студентів України, Росії, Польщі та Казахстану цікавляться суспільно–політичним життям своїх країн. Як свідчить опитування, проведене Інститутом Горшеніна, найбільш свідомими виявилися казахи (76,5%), поляки (70,3%) і українці (67,2%).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>