Танки проти власного народу

Танки проти власного народу

Європейський Союз запровадив санкції проти керівництва Сирії — у відповідь на жорстоке придушення антиурядових протестів у цій країні. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, ембарго на поставки зброї до Сирії набрало чинності відучора. Окрім того, ЄС заборонив в’їзд на свою територію 13 членам сирійського керівництва та заморозив їхнi вклади в європейських банках. Організація Об’єднаних Націй зi свого боку висловила занепокоєння з приводу ситуації в місті Дараа на півдні Сирії, де в сутичках з урядовими військами загинули десятки людей. Минулого тижня сирійська влада дозволила співробітникам гуманітарної місії ООН в’їхати до цього міста, яке стало центром антиурядових виступів, але позавчора скасувала дозвіл.

Єгипет на порозі громадянської війни

Єгипет на порозі громадянської війни

Після успішної революції Єгипет постав перед іще більше серйозною проблемою, ніж повалення влади. Мусульмани, які становлять понад 90 відсотків населення країни, пішли на конфлікт із християнами–коптами. Близько тисячі коптів позавчора провели демонстрацію на вулицях Каїра, протестуючи проти релігійного тиску. Як повідомляє «Євроньюз», ситуація загострилася настільки, що загрожує перерости у громадянську війну. Минулими вихідними мусульманські радикали — салафіти — напали на коптську церкву в одному з перед­мість Каїра. У сутичці мусульманської та християнської спільнот загинули 12 та поранено 230 осіб.

Половина Термінатора

Половина Термінатора

Відомий актор та колишній губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер незабаром стане завидним парубком. Проживши 25 років у шлюбі, вони з дружиною Марією Шрайвер оголосили про намір розлучитися. «До такого рішення ми дійшли після довгих роздумів, суперечок та молитов», — ідеться у спільній заяві подружжя. Шварценеггери заявляють, що «намагатимуться визначити майбутнє своїх відносин, живучи окремо», а чотирьох спільних дітей і надалі виховуватимуть разом. Інших подробиць розриву Арні з Марією поки що не розголошують.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики