«Урок» виховання для в’язнів

«Урок» виховання для в’язнів

Про факт порушення кримінальної справи проти начальника Маневицької колонії суворого режиму №42 Ігоря Пінчука повідомив особисто прокурор Волинської області Андрій Гіль. Фігуранта справи підозрюють у причетності до смерті засудженого, який утік із вільного поселення, а згодом сам здався міліції. Наразі Пінчук перебуває на підписці про невиїзд. Щодо його підлеглих, які є співучасниками злочину, проводяться активні слідчі дії. У справі призначено низку експертиз.

«Собача» кара

«Собача» кара

До такого бузувірського способу покарання за крадіжки вдався 30–річний фермер із Гадяцького району. В селі Бобрик він мав підсобне господарство, тут також жив і працював найнятий ним працівник. Власне, умови працевлаштування у фермера були особливі. Адже йшлося про роботу та проживання «на пташиних правах» 53–річного чоловіка, котрий загалом «відмотав» за ґратами більше двадцяти років, за цей час фактично втратив зв’язки з родичами і після чергового звільнення із «зони» рік тому знайшов прихисток саме у згаданого фермера. Працював найманець за харчі й дах над головою.

Конопляна «підсобка»

Конопляна «підсобка»

Навіть звиклі до вельми специфічного винахідництва своїх «підопічних» співробітники антинаркотичного підрозділу Автозаводського райвідділу міліції м. Кременчука були вражені досконалістю цієї «теплиці» на десятому (технічному) поверсі житлового будинку. Облаштував її в «підсобці» для обслуговування ліфта 22–рiчний студент, який «балувався» марихуаною вже досить тривалий час. А щоб зекономити кошти на купівлі сировини для її виготовлення, вирішив завести власну конопляну «грядку». Задля цього скачав технологію «квартирного» вирощення нарковмісних рослин з iнтернету, придбав насіння й висіяв його у виготовлені з пластикових пляшок «горщики».

Чарка або життя

Чарка або життя

Травневі свята для 23–річної мешканки села Чернятин Городенківського району завершилися нежданим–негаданим вогнепальним пораненням. Після того як хірурги районної лікарні витягнули кулю зі спини потерпілої, вона розповіла правоохоронцям драматичні подробиці інциденту, що стався в її оселі. Близько першої години ночі до неї неочікувано завітали двоє добре захмелілих односельців з однією–єдиною метою — випити хоча б ще по чарці горілки. Коли молода жінка відмовилася виконувати це зухвале бажання непроханих «гостей», один iз них — 35–річний Василь — вийняв пістолет і вистрелив у господиню.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов визнав факти застосування тортур співробітниками МВС стосовно затриманих громадян. За даними окремих ЗМІ, це сталося на закритій нараді щодо дотримання прав людини в установах МВС, що відбулася тиждень тому. Головною причиною катувань міністр вважає намагання підлеглих підвищити відсоток розкриття злочинів. «Приміром, міліція України забезпечувала розкриття злочинів на рівні 60—70%. А в Польщі розкриваність становить близько 40%. Але при цьому довіра до польської поліції у населення у багато разів вище, ніж до української міліції», — заявив пан Могильов. Міністр поставив завдання керівникам структурних підрозділів МВС зробити пріоритетом у роботі міліції «не відсоток розкриття, а дотримання прав і свобод як потерпілого, так і обвинуваченого». Мовляв, саме тоді мотивація до тортур зникне.

Всі статті рубрики