Слідство ведуть балакуни?

22.04.2011

«Наша Україна» здивована словами Генпрокурора Віктора Пшонки, який заявив, ніби Віктор Ющенко є «недобросовісним потерпілим» і не демонструє зацікавленості у встановленні істини у справі про своє отруєння. «Якщо під час слідства були допущені порушення законодавства, то очевидно, що спочатку потрібно розібратися, що сталося, всередині Генпрокуратури, а не перекладати провину за недобросовісність слідчих на потерпілого», — заявив голова виконкому «НУ» Сергій Бондарчук.

Висновок: подібними заявами прокуратура намагається уникнути відповідальності за невдале розслідування. Бондарчук наголосив, що Віктор Ющенко всі шість років сумлінно працює зі слідчими. Колишній Президент зацікавлений у встановленні правди у справі про отруєння і надає вичерпну інформацію щодо всіх питань, які виникають у Генпрокуратури (зокрема, щодо експертизи). «Віктор Ющенко як постраждалий вимагає до себе справедливості, завершити розслідування та притягти до відповідальності виконавців та організаторів замаху на життя Президента», — пояснює Бондарчук.

Голова виконкому «НУ» вважає, що заяви прокуратури можна тлумачити так, нібито сам потерпілий має виконати всі слідчі дії — і провести експертизу, і довести її об’єктивність. «Незрозуміло тоді, чим займаються вже шостий рік поспіль органи прокуратури?» — цікавиться Бондарчук.