«Хвилю» тримай!

«Хвилю» тримай!

«Гра починається з нічийного рахунку, а швидкі шайби можуть знітити будь–якого суперника», — так позавчора відповів наставник польської збірної Віктор Пиш на питання журналістів, чи зможе його команда дати бій Казахстану та Великій Британії. Схожий розвиток подій у середу ввечері призвів до відчутної поразки «Кадри» збірній України. «Червоно–білі», які є звичними спаринг–партнерами для нас, у київському Палаці спорту цього разу зовсім не виглядали тим непоступливим суперником, чия гра в останні роки відчутно прогресує. 4:1 — переконлива перемога господарів, яку привітали понад шість із половиною тисяч уболівальників на трибунах.

Тренер титулів

Тренер титулів

Ледь не в кожному чемпіонаті Старого світу поміж великої кількості регулярних матчів легко виокремити принаймні два поєдинки, які стоять окремо від решти «буденних» суперечок. Але є протистояння, для якого визначення «дербі» звучить невиразно, якось по–дитячому. «Ель класико» — саме таким величним і всеохопним словом уже понад століття характеризують рандеву «Реалу» та «Барселони». Боротьба між футбольними грандами, які представляють два найбільші міста Іспанії, виходить далеко за межі стадіонів. Протистояння «вершкових» і «синьо–гранатових» набуває особливо гострого присмаку завдяки політичній приправі. Каталонія, яку представляє «Барса», — це автономія, що прагне повної незалежності від Мадрида.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Другий прихід «фартового»

Другий прихід «фартового»

Останні вісім місяців головна команда країни була схожа на вершника без голови. Після скандального відходу зі штабу «синьо–жовтих» Мирона Маркевича обов’язки «головного» тимчасово поклали на молодого Юрія Калитвинцева. Команду відверто лихоманило. Одна перемога, п’ять нічиїх, дві поразки — не надто переконливий результат на шляху до домашнього Євро–2012. І результати, і невиразний ігровий стиль не грали на користь Калитвинцева перед вирішальними виборами голов­ного тренера. І ось учора після майже тригодинних суперечок на виконкомі ФФУ збірній нарешті «пришили» повноцінну голову. Наставником національної команди вдруге призначили 59–річного Олега Блохіна.

Світлана Макаєва: Перевага бідності — у матеріальній незалежності

Світлана Макаєва: Перевага бідності — у матеріальній незалежності

П’ятиразові чемпіонки України з хокею на траві та багаторазові — з індорхокею. Володарі Кубка європейських чемпіонів з індорхокею 2007 року. Чемпіони Європи–2010. Уже цього року — переможці відкритого чемпіонату Росії, а під прапором національної збірної — бронзові призерки чемпіонату світу–2011 з індорхокею в Познані. Які українські спортсмени в ігрових видах показували подібні результати? Це — про хокеїсток МСК «Сумчанка».

Кожен, хто знає цю команду, переконаний: її не було б, якби не Світлана Макаєва. Тренер–викладач СДЮШОР «Динамо», головний тренер муніципального спортивного клубу «Сумчанка» та національної збірної України з індорхокею. Жінка, яка разом зі своїми вихованками створює реальний позитивний образ міста Суми та всієї країни. Нещодавно заслужений тренер України отримала почесну відзнаку «За заслуги перед містом» I ступеня. Хоча найбільша нагорода для пані Світлани — коли достойно оцінюють її дівчат.

Всі статті рубрики