Не Довгим єдиним

15.04.2011

Учорашня сесія Київради, на якій, за повідомленням київського БЮТ, мали звільнити секретаря Київради Олеся Довгого, не відбулася. Причина банальна: відсутність самого Довгого. Сесію перенесено на 19 квітня.Як повідомляють деякі ЗМІ, молодий вихованець Черновецького полетів до Швейцарії — узгодити подальші дії «молодої команди» із мером. За інформацією газети «Сєгодня», Довгого бачили вчора вранці перед відльотом в аеропорту «Бориспіль».

Напередодні депутат Київ­ради Олександр Бригинець повідомив «УМ», що в результаті переговорів у столичному «парламенті» вдалося сформувати більшість, яка готова віддати 61 голос за відставку Олеся Довгого. Тож оглядачі пов’язують відсутність Довгого і перенесення сесії саме цим.

У Блоці Кличка відсутність секретаря прогнозовано назвали «глибокою кризою місцевого самоврядування в столиці» і нагадують, що в разі відсутності Олеся сесію мав би провести сам міський голова Черновецький, який теж укотре зник. «Кличківці» вимагають перевиборів мера, а від Довгого — добровільної відставки.

Цю ініціативу підтримують і в депутатській фракції «Республіка Київ». Денис Москаль, зокрема, переконує, що «Республіка» збере підписи третини депутатів Київради, аби провести сесію без Довгого і позбавити його крісла секретаря: «Він уже впродовж півроку не може нормально організувати роботу Київради. Натомість, маніпулюючи депутатами, захищає власні інтереси».

Натомість у столичному БЮТ на ініціативи Блоку Кличка та «Республіки Київ» приставати не поспішають. «Нема різниці — секретарем буде Довгий чи людина від Попова, — вважає Олександр Бригинець. — Так, треба ініціювати перевибори мера, але перед тим повернути йому всі повноваження, які відібрала команда Януковича».

«Наполегливе бажання КМДА позбавити Довгого повноважень — це лише крок, спрямований на утворення інформаційного приводу. Щоб відволікти увагу від вирішення питання про покарання тих, хто пограбував киян», — додає лідер фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова.

А на думку голови Комітету виборців України Олександра Черненка, ті дії, на які йдуть Попов і його прихильники в союзі з деякими опозиційними силами Київради, влаштовуючи «розбір польотів» для команди Черновецького, — це лише намагання продемонструвати «регіональну» силу й дати різку та конкретну відповідь на запитання «хто в столиці господар?». «З приходом нової команди Попова було створено лояльну більшість в усіх органах місцевого самоврядування. Десь її створювали під батогом, десь добровільно, але вона формувалася під Януковича, — каже експерт. — Активізація ж правоохоронних органів та ініціатива щодо відставки Довгого — це демонстрація того, що не все так чудово в політиці Партії регіонів. Є різні течії, які мають своє бачення проведення політики у столиці. Попов намагається показати, хто в місті господар, і продемонструвати консолідацію «регіональних» сил».

У розпал цих пристрастей, учора виступила прес–секретар Олеся Довгого Ольга Туній — заявила, що Довгий у Києві й готується до наступного засідання Київради, яке відбудеться 19 квітня. Відповідне розпорядження секретар уже буцімто підписав.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>