Тримай п’ять?

Тримай п’ять?

Партія влади вже за півтора року до наступних парламентських виборів узялася за відсіювання конкурентів. Із подачі Президента в законопроекті про вибори народних депутатів може з’явитися небувало високий для України виборчий бар’єр — 5% (досі було 3%). Такий ценз дозволить потрапити у Верховну Раду лише найбільшим політичним силам — як у Росії. Натомість партії, що набирають навіть по 1,2 мільйона голосів — а це дуже суттєвий електоральний показник для України, — опиняться поза парламентом. Хіба що проведуть своїх депутатів у мажоритарних округах. Адже перегони, за задумом Банкової, проводитимуться за змішаною системою: половина — за загальними списками, ще 225 обранців — із «місць», як це було 2002 року.

Червоне — то журба

Червоне — то журба

Пропозицію зобов’язати керівників підприємств, установ і організацій Полтавщини «забезпечити вивішування» у своїх вотчинах «червоних прапорів Перемоги» тепер уже «щорічно», до 9 Травня, днями на сесії облради традиційно вніс провідник місцевого осередку Компартії. Однак голова обласної ради, «регіонал» Іван Момот спершу взагалі відмовлявся ставити її на голосування — мовляв, це питання не обговорювалося в комісіях. А потім показав, хто в цьому домі справжній «хазяїн»: більшість депутатів проголосувала проти.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

То ви в Союзі чи без газу?

То ви в Союзі чи без газу?

Перекритий із самого ранку центр Києва для автомобілістів, позапланові «корки» на головних автомагістралях — ці маленькі й невід’ємні штришки високих візитів змушують обговорювати їх і пересічних українців. Російський прем’єр–міністр Володимир Путін учора запізнився з прильотом на годину: замість 15.00 літак iз написом «Росія» приземлився о 16.10. Найцікавіше, що ВВП приїхав до нас після майже піврічної перерви, але радості від цієї події в офіційних осіб не так уже й багато — і тривала розлука не зробила її жаданішою. Загальний тон коментарів чиновників та провладних депутатів — доволі стриманий. Від ВВП очікують подарунків у вигляді знижки на газ і розуміють, що за неї доведеться платити. Причому традиційно: здачею активів.

Всі статті рубрики