НОВИНИ ПЛЮС

13.04.2011

Справа Кучми

Президент України Леонiд Кучма (1994—2005) вчора все–таки вилетів до Москви на заходи, присвячені Дню космонавтики і 50–річчю першого польоту людини в космос. Леонід Кучма прибув у московський аеропорт «Внуково–3» чартерним рейсом, повідомила агенція УНІАН. Нагадаємо, у понедiлок слідчі Генеральної прокуратури попервах не погоджувалися відпускати Кучму, який перебуває на пiдписцi про невиїзд, у Росію й призначили на вівторок допит у ГПУ.

* * *

Адвокат екс–Президента Віктор Петруненко заявив про те, що сторона захисту проситиме проведення додаткових експертиз «плівок Мельниченка». Він переконаний, що дослідження доведуть «повну неспроможність записів». Петруненко не обґрунтував свою думку, посилаючись на таємницю слідства.

Вiдповiдальнiсть

Печерський райсуд столиці постановив арештувати співголову фракції Блоку Черновецького у Київраді Дениса Комарницького до 9 червня. Про це повідомив адвокат Комарницького Андрій Федур. Нагадаємо, нещодавно голова КМДА Олександр Попов звинуватив представників Блоку Черновецького в розбазарюванні столичного майна. Проте Комарницького затримали за розбій.

Медiа для мас

Інститут соціології Національної академії наук оприлюднив дані про те, що 95% ефірного часу на Першому національному телеканалi належить представникам чинної влади. «Такої диспропорції не було ще з 2002 року. Новини стали абсолютно «стерильними», — прокоментувала виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.