Феміда розсудить...

Феміда розсудить...

Слідчий відділ Донецького обласного управління СБУ завершив розслідування кримінальної справи за фактом вибухів у Макіївці, що сталися 20 січня. Як повідомили «УМ» у прес–центрі СБУ, у ході розслідування пред’явлено звинувачення двом мешканцям Донеччини, які наразі завершили ознайомлення з матеріалами справи. У межах досудового слідства проведено понад 40 слідчих відтворень, більше 30 експертиз, понад 20 очних ставок. Учора матеріали справи направлено до обласної прокуратури для затвердження обвинувального висновку з метою подальшої передачі до суду.

Достатньо й одного злочину?

Достатньо й одного злочину?

Адвокати екс–Президента Леоніда Кучми Михайло Кісілевич та Віктор Петруненко направили на ім’я Генпрокурора Віктора Пшонки заяву про відвід слідчому Владиславу Грищенку, який є членом слідчої групи з розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Причина? Захисники вбачають у діях Грищенка необ’єктивність та упередженість i явний обвинувальний нахил, до того ж під час очної ставки Кучми з Мельниченком слідчий не відреагував належним чином на спробу екс–майора УДО зафіксувати слідчі дії на приховану камеру, нібито вмонтовану у великий годинник. На Різницькій поки що не відповіли на заяву захисників екс–Президента.

Хліб із дурманом

Хліб із дурманом

Працівники управління з боротьби з незаконним обігом наркотиків обласної міліції викрили діяльність організованої групи, котра виготовляла та розповсюджувала особливо небезпечні наркотичні засоби. А «працювала фірма» в пекарні. «Більше двох місяців оперативники встановлювали канали надходження туди сировини, з’ясовували особи перевізників, реалізаторів та споживачів наркотикiв. А після проведення підготовчих заходів було вирішено розпочинати спецоперацію», — розповіли «УМ» у прес–службі обласної міліції Черкащини.

«Штраф­майданчик» для перевертнів!

«Штраф­майданчик» для перевертнів!

Їх вирахували і «пов’язали» співробітники відом­чого відділу внутрішньої безпеки. Щоправда, після того на безмір інспекторів патрульної служби на чолі з їхнім заступником командира взводу поскаржилися самі постраждалі сімферопольці. Факти підтвердилися: вартові порядку відбирали у громадян цінні речі iз застосуванням «профілактичного» мордобою.

Замінована міліція

Замінована міліція

До чергової частини Уманського міськвідділу подзвонив невідомий чоловік і заявив, буцімто йому відомо, що на території міського та районного відділів міліції встановлено вибуховий пристрій і він ось–ось спрацює. Міліціонери одразу евакуювали весь особовий склад й викликали фахівців вибухотехнічної служби.

Криївка під престолом

Криївка під престолом

Неупереджені військові аналітики дотепер захоплюються рівнем конспірації підпільників українського національно–визвольного руху середини ХХ століття. Над цією загадкою свого часу затято ламали голови також не у тім’я биті інтелектуали МДБ—НКВС, не розуміючи, як бандерівцям удавалося ціле десятиліття після завершення війни чинити активний збройний опір у Галичині, нашпигованій відбірними підрозділами Радянської армії, антиповстанським спецназом та мережею сексотів.

Не останню роль в існуванні цього феномену, крім масової підтримки ОУН та УПА місцевим населенням, відіграло галицьке патріотичне духовенство. На відміну від московських батюшок, котрі один поперед одного «пачками» здавали кадебістам політично неблагонадійну паству, більшість греко–католицьких священиків не тільки залишалися духовною опорою свого народу, а й розділяли з ним гірку долю в’язнів та вигнанців.

Всі статті рубрики