РАХУНКОВА ПАЛАТА

08.04.2011

12 мільйонів заявок

із 206 країн світу надійшло до УЕФА від уболівальників, які бажають придбати квитки на матчі фінальної стадії чемпіонату з футболу Євро–2012. Експерти констатують: охочих приїхати на футбольне дійство в Україні на 17 відсотків більше, порівняно з Євро–2008. Отже, встановлено новий рекорд до європейської першості.

 

4,9 мільйона українців

отримують пенсію в розмірі 100 доларів, повідомив віце–прем’єр–міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. Основною причиною того, що українцi не отримують пенсію європейського рiвня, чиновник назвав «тіньову» економіку, де, згідно з оцінками експертів, перебуває нинi 35—40 відсотків економіки України.

 

2 мільйони осіб

старше 60 років щорічно доповнюють демографічну картину Європи. Таким чином, констатували експерти Єврокомісії, представляючи чергову демографічну доповідь, тривалість життя європейців збільшується. Згідно з цим документом, здоровий спосіб життя людей у середньому збільшує тривалість життя всіх жителів ЄС на 2–3 місяці щороку. Окрім того, на 1,6 дитини на одну жінку зріс рівень народжуваності. Водночас, констатують експерти, щоб забезпечити відтворення населення ЄС, цей показник має становити 2,1 дитини на кожну жінку.

 

40 тисяч осіб

працюють над будівництвом об’єктів у рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини Євро–2012. Витрати на заробітну плату становлять у цілому 30 мільйонів гривень, повідомив віце–прем’єр–міністр Борис Колесніков. За його словами, ще 420 тисяч робітників з усього світу залученi до поставок необхідних будівельних матеріалiв, монтажу й установки обладнання. Все це, наголосив Колесніков, дозволяє працювати у повній відповідності з графіком підготовки інфраструктури України до Євро–2012.

 

16 тисяч ув’язнених

можуть потрапити цього року під амністію з нагоди 20–річчя Незалежності України. Нині у закладах пенітенціарної системи перебувають 155 тисяч громадян. Згідно з дослідженнями, проведеними Лондонським королівським коледжем, наша держава входить у десятку країн, які лідирують за кількістю ув’язнених. Так, на 100 тисяч населення в середньому припадає 334 особи, які відбувають покарання за гратами, тоді як у розвинених країнах це співвідношення коливається в межах 70—80 ув’язнених на 100 тисяч.

 

1700 випадків

перевищення вмісту радіонуклідів у продуктах харчування протягом минулого року виявили фахівці Міністерства охорони здоров’я, провівши близько 130 тисяч радіологічних досліджень. За повідомленням прес–служби МОЗ, в основному перебільшення кількості небезпечних ізотопів зафіксовано у дикорослинній продукції — грибах, ягодах, лікарських травах, що виросли на територіях, забруднених унаслідок Чорнобильської катастрофи. Також порушення екологічних норм виявили у незначній кількості м’яса дичини та в молоці приватних постачальників.

 

327 пістолетів

закупить ВАТ «Ощадбанк» у Казенного науково–виробничого підприємства «Форт» МВС України для підрозділу охорони та інкасації. Окрім цього — 41 750 патронів. Про це йдеться в обґрунтуванні процедури закупівлі в одного учасника ринку, оприлюдненому на сайті Державних закупівель. Необхідність такого кроку «Ощадбанк» пояснює тим, що в Українi тільки об’єднання «Форт» виробляє короткоствольну нарізну вогнепальну зброю. Мінекономіки вже погодило цей контракт вартістю 867,639 тисяч гривень.

 

57 відсотків львів’ян

вважають, що в Україні назріває революція, свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг». Ще 32% так не вважають. Соціологи також зауважують, що, у порівнянні з груднем минулого року, кількість радикально налаштованих проти влади мешканців Львова зросла на третину — з 42 до 57 відсотків.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>