Борги віддамо... «шмоном»?

Борги віддамо... «шмоном»?

Продаж колишньої «Криворіжсталі» дотепер вважається однією з найуспішніших оборудок у сфері економіки часів незалежної України. І, за великим рахунком, сумніватися в цьому не доводиться. Підприємство успішно долає наслідки світової фінансової кризи, працює ефективно та прибутково, збільшує розміри інвестицій у модернізацію основних виробничих фондів та об’єкти соціальної сфери, не має заборгованості перед бюджетом та з виплати заробітної плати. У ВАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» (так підприємство називається нині) навіть збудували для своїх працівників чотири будинки на 416 квартир і здійснюють страхові виплати до 30 тисяч гривень на одну людину. Чогось подібного не знайдеш в усій економіці України. А рівень середньомісячної заробітної плати — 3947 гривень у 2010 році — залишається одним із найвищих серед підприємств гірничо–металургійного комплексу.

Переможена «Перемога»

Переможена «Перемога»

Добротну двоповерхову будівлю чи не найстарішого і чи не єдиного донині діючого в Тернополі кінотеатру «Перемога», розташованого в центрі міста, очікують великі переміни. Цей кінотеатр упродовж багатьох останніх років переживав не найкращі часи. Фільми нерідко доводилося «крутити» і для якогось десятка глядачів. Виживати комунальному підприємству допомагала перманентна здача в оренду великого фойє на першому поверсі, яке облюбували для так званих виставок–продажів заїжджі підприємці. Відтак культурний заклад почав усе більше асоціюватися у тернополян із торгівлею, а нещодавно в його підвалі «завівся» ще й бар із красивою назвою «Золотий дукат»...

Полігони смерті

Полігони смерті

За один тиждень на Волині пролунало два вибухи, внаслідок яких загинуло троє людей. Обидва нещастя трапилися у Ковельському районі. 4 квітня група чоловіків із села Черемошно двома підводами поїхали на авіаційний полігон, щоб накопати трохи осколків бомб і заробити перед Великоднем якусь копійчину на металобрухті. Екіпірувалися відповідно, навіть металошукач із собою прихопили (його один із шукачів спеціально привіз із Москви). Накопали металу кілограмів iз 80, коли на глибині півтора метра натрапили на частину бомби. Між чоловіками виникла суперечка, бо відмовлятися від знахідки захотіли не всі. Двоє старших наказали молодшим відійти на безпечну відстань, а самі почали розбивати бомбу на шматки. Внаслідок вибуху 47–річний і 48–річний чоловіки загинули. Серед тих, хто вцілів, був син одного із загиблих.

Всі статті рубрики