МАФи «на колесах»

МАФи «на колесах»

Столичне управління благоустрою звільняє територію ЗАТ «Дніпровський» від причепів, з яких торгують автозапчастинами. У понеділок за допомогою крана вивезли перший. Як переконують підприємці, жодних документів їм не пред’являли, лише пояснили, що причепи, які чомусь назвали МАФами, розміщені без погодження з КМДА. Відтак найближчим часом обіцяють забрати й решту кiоскiв на колесах.

Учора — соло, сьогодні — дует

Учора — соло, сьогодні — дует

Донедавна в Національній опері існувала посада «директор–художній керівник», яку багато років обіймав Петро Чуприна. Відтепер він залишається директором театру, а за художнє функціонування Оперного відповідатиме відомий композитор народний артист України Мирослав Скорик. Представляючи нового художнього керівника, міністр культури Михайло Кулиняк висловив надію, що Мирослав Михайлович «внесе свої дуже яскраві, цікаві пропозиції щодо репертуару театру». «Я хотів би, щоб у Київському оперному театрі було більше сучасних творів — опер і балетів, і в першу чергу української музики», — озвучив своє бачення перспектив Національної опери новий художній керівник.

За три роки знищимо

За три роки знищимо

На цiй темi — утилiзацiї твердого ракетного палива мiжконтинентальних балiстичних ракет РС–22, якими колишнiй Радянський Союз лякав весь свiт, — зламано чимало списiв. Найбiльшу стурбованiсть громадськостi викликало те, що на пiдприємство ще в 1993—1995 роках було звезено вiдразу 54 ступенi РС–22. До чого може призвести таке їх скупчення в одному мiсцi, навряд чи хтось знає. Фахiвцi передбачали найжахливiшi наслiдки — у разi, не дай Боже, неочiкуваного вибуху може злетiти в повiтря не тiльки 110–тисячний Павлоград, а й розташований за 70 км Днiпропетровськ.

Отрута з молочної кухні?

Отрута з молочної кухні?

Упродовж останніх двох днів до інфекційних відділень донецьких лікарень №1 та №21 госпіталізували зо три десятки малюкiв вiком до двох рокiв з ознаками гострої інфекції. У всіх захворювання протікало майже аналогічно — висока температура, блювота тощо. Це навело медиків на думку, що вірус походить з одного джерела.

Обсмалені ляльки

Обсмалені ляльки

Опівдні у селищі міського типу Маньківка Черкаської області запалав одноповерховий склад з іграшками ТОВ «Фенсі Тойз». «Горіли пластмасові іграшки на площі 500 квадратних метрів. Висока температура всередині приміщення та сильна задимленість ускладнювали роботу, тож боротися з вогнем було нелегко», — розповів «УМ» Сергій Бендерський, начальник райвідділу МНС.

Сама винна!

Сама винна!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На борту рейсу авіакомпанії «Аерофлот» сполученням Ханой — Москва 48річну стюардесу Ірину Щербакову нiбито побив співробітник Міністерства закордонних справ України. Не догодила стюардеса начальнику відділу міжнародних договорів українського МЗС Володимиру Коновалову, який після 11годинного перельоту, ствер­джує жінка, закидав образами та погрозами її, а потім і бортпровідників. А виходячи з літака, у відповідь на погрозу стюардеси викликати міліцію Коновалов нібито навіть ударив стюардесу, після чого заявив, що співробітники лінійного відділу внутрішніх справ «нічого йому не зроблять, оскільки він є недоторканною особою з дипломатичним паспортом». В аеропорту «Шереметьєво» постраждалу відправили до травмпункту, де вона почула невтішний діагноз — розрив зв’язок лівого плеча, повідомили подробиці скандалу низка російських змі.

Гречаний шлях

Гречаний шлях

«Чумацький шлях» китайської гречки, про постаання якої уряд України уклав відповідну угоду в березні, розтягнувся ще майже на місяць. Першу партію — 504 тонни — везуть не волами, а вантажними суднами з порту Далянь до Одеси. Вона мала прибути ще 4 квітня, однак днями компаніясудновласник Mediterranean Shipping Company SA, посилаючись на форсмажорні обставини, повідомила про відтермінування щасливої миті прибуття гречки — аж до 24 квітня. Принаймні на таку дату орієнтується замовник — держпідприємство «Державна продовольчо­зернова корпорація України», передає УНІАН.

Королева піску підкорює світ

Королева піску підкорює світ

Переможниця телепроекту «Україна має талант» Ксенія Симонова розглядає можливість приїхати у травні в Чикаго, щоб виступити в одній із заключних телепередач знаменитого «Шоу Опри Уїнфрі». Пропозицію про участь наша співвітчизниця отримала в Сіднеї, де нещодавно виступала на галаконцерті симфонічного оркестру YouTube 2011. «Ми не думали, що запрошення на шоу викличе такий резонанс в Україні, — підтвердив інформацію «УМ» продюсер та чоловік Ксенії Симонової Ігор Паскар. — Наразі перебуваємо в процесі переговорів із менеджментом Опри, оскільки на травень, на момент зйомки передачі, у нас уже підписаний інший контракт. Тому хочемо запропонувати їм варіант вислати на шоу відео з виступом Ксенії».

Акція від Кабміну: «стукни» владі на начальника!

Акція від Кабміну: «стукни» владі на начальника!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Влада знову вирішила виводити українську економіку з тіні. Якщо не всю, то хоча б ті мільярди гривень iз фонду заробітних плат, які проходять повз державну бухгалтерію. Серед великої кількості економічних шляхів для досягнення мети чиновники обрали найпростіший, найбездарніший і найменш ефективний «метод лома»: за занижені зарплати та виплати «в конвертах» керівників підприємств пропонується жорсткіше штрафувати.

Всі статті рубрики