Варварство проти варварства

Варварство проти варварства

Президент Афганістану Хамід Карзай закликав Конгрес США засудити спалення Корану, яке вчинив 20 березня пасторфундаменталіст Террі Джонс в американському штаті Флорида, та попереджувати подібні інциденти в майбутньому.

Хід на випередження

Хід на випередження

І хто б сумнівався?... Учора Центрвиборчокм Казахстану оголосив попередні результати президентських виборів, що відбулися цієї неділі: Нурсултан Назарбаєв, який править країною, починаючи з епохи розпаду СРСР, набрав 95,5 відсотка голосів. (Попередній власний рекорд президента — 91 відсоток на виборах­2005). Явка громадян цього разу теж рекордна — понад 90 відсотків. Конкурентів Нурсултану Абішевичу не було, адже такими важко назвати трьох кандидатів, які заздалегідь знали, що покликані створити видимість альтернативи, насамперед для іноземних спостерігачів. А голова екологічної спілки «Табігат» Мелс Елеусізов, один iз «фонових» претендентів, навіть перед телекамерами демонстративно вкинув у скриньку бюлетень, проголосувавши за Назарбаєва.

Запам’ятай це слово — Бардарбунга

Запам’ятай це слово — Бардарбунга

Ісландський вулкан Ейяф’ятлайокудль, який рік тому паралізував повітряне сполучення над Європою, може невдовзi мати i свого наступника. Нагадаємо, вiд активностi Ейяф’ятлайокудль, що напустив диму над усiм континентом, минулого року європейські аеропорти зазнали збитків на 300 млн. євро. Нинi ж прокидається другий за силою вулкан Ісландiї — karbon Бардарбунга.

Лівія: нові несподіванки

Лівія: нові несподіванки

Сполучені Штати, які були одним з ініціаторів повiтряної атаки по силах Каддафі, позавчора вирішили припинити удари по цілях iз літаків та військових кораблів, повідомляє «Ассошiейтед пресс». Імовірно, це рішення було несподіваним навіть для союзників, оскільки вчора на прохання НАТО американська авіація здійснила ще один «прощальний» рейд на позиції лівійських урядових військ. Можливо, Вашингтон виходить з економічних міркувань, оскільки перші 10 днів війни коштували американській скарбниці 550 млн. доларів.

Аграрiй врятує режим?

Аграрiй врятує режим?

У відповідь на триваючі антиурядові виступи президент Сирії Башар аль­Асад минулого тижня відправив у відставку уряд, а позавчора доручив право формувати новий кабінет колишньому міністру сільського господарства Абделю Сафару, повідомляє державне телебачення Сирії. Сафар є однією з небагатьох осіб в уряді, до кого сирiйцi ще мають довіру і не вважають корупціонером. Він доктор сільськогосподарських наук та колишній декан Дамаського університету, директор Арабського центру у справах засушливих та неродючих територій. Можливо, склад нового уряду буде оголошено вже сьогодні.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики