Ліфт жаху

31.03.2011

Нещастя сталося на вулиці Герцаївській, у будинку, що належить приватному підприємцю. Чоловік торгує на ринку фруктами і підвал будівлі використовував як склад. Щодня на перший поверх за допомогою ліфта він підіймав ящики з фруктами. А 26 березня злощасний підйомник затис десятирічного сина підприємця. Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень хлопчик помер на місці події — просто на руках у батька.

Цей вантажний ліфт був встановлений у будинку без належного документального оформлення. Та, зрештою, він на справжній ліфт був мало схожий. «Ліфт не має жодних засобів безпеки: просто платформа, яка піднімається за рахунок електричного підйомного механізму», — зазначив прокурор Першотравневого району Павло Ванзуряк. Проти батька, який втратив дитину, вже порушено кримінальну справу. Чоловіку загрожує позбавлення волі строком від двох до п’яти років.

За неофіційними даними, батьки загиблого хлопчика близько року тому розлучилися. У сім’ї виховували трьох дітей, хлопчик, який загинув, — із двійнят. Як розповіли очевидці трагедії, братик покійного не захотів того дня йти з батьком до складу і залишився вдома...