Що робити з колючкою в неприємному місці?

Що робити з колючкою в неприємному місці?

Позавчора в Лондоні відбулася одноденна міжнародна конференція з Лівії за участю глав МЗС 40 країн світу, а також Генсека ООН Пан Кі Муна, генсека НАТО Андерса Фог Расмуссена, глави Африканського Союзу Жана Пінга та делегації Арабської Ліги. Єдино чiткий результат конференції — домовленiсть створити Контактну групу щодо Лівії, до складу якої ввійдуть досвідчені дипломати з різних країн світу. Завданням групи буде координація політичних дій міжнародної спільноти щодо Лівії. Британське МЗС повідомило, що перше засідання групи відбудеться в Катарі, але коли — наразi не вiдомо. Генсек Об’єднаних Нацiй наголосив, що після багатьох років диктатури лівійці потребують «рішучої допомоги в процесі переходу до демократії».

У полоні дощу

У полоні дощу

Повінь на півдні країни, спричинена аномальними дощами, вже стала наймасштабнішою за останні 30 років і забрала життя одинадцяти місцевих жителів. У небезпеці — тисячі туристів, які відпочивали на півдні Таїланду: там затоплено автошляхи та залізничні колії, не працює аеропорт, а до іншого, що в столиці — Бангкоку, аж за 600 км від туристичної зони, не дістатися, бо вода розмила залізничні колії. Але деякі туроператори України невтомно продовжують торгувати путівками в зону стихійного лиха.

Меркурiй упритул

Меркурiй упритул

«Американський космічний зонд «Мессенджер» («Посланець») зробив перше історичне фото з орбіти Меркурія і передав його на Землю», — повідомила вчора американська космічна агенція НАСА. На фото добре видно кратери Меркурія, включно з найбільшим та найхарактернішим, якому присвоєно назву Дебюссі. Упродовж наступних шести годин «Мессенджер» зробив та передав на Землю ще 363 знiмки цiєї планети.

Всі статті рубрики