Побиття Принца

Побиття Принца

Скульптуру Маленького принца у ландшафтному парку на перетині Пейзажної алеї і Десятинного провулку спіткала зла доля: у ніч на середу вандали відбили голову казковому героєві Екзюпері, понівечили скульптуру і пошкодили табличку з написом «Дітям України від дітей Франції».

Відкрили скульптуру принца зовсім недавно — у 2010 році. А встановили на ділянці, за право зводити багатоповерхівку на якій Міністерство закордонних справ бореться в судах кілька років. Мешканці довколишніх будинків кивають у бік сірої будівлі на Михайлівській площі: вони певні, що саме МЗС — найбільший ворог ландшафтного дитячого майданчика.

На безриб’ї й мером станеш

На безриб’ї й мером станеш

Мешканці стольного града Києва не довіряють міській владі й жадають висловити цю позицію на виборах мера. Лише 6 відсотків киян згодні чекати на муніципальні вибори до 2014 року. Решта прагне змін і якнайшвидше, причому 25 відсотків готові йти на виборчі дільниці негайно, та бодай у найближчу неділю. Такі дані соціологічного опитування, яке проводилося з 11 по 17 березня завдяки поквартирному обходу киян, оприлюднила днями шанована Громадська організація «Комітет виборців України». Але за кого голосувати? Так само, як і в 2008 році, пропозиція прохідних кандидатур невелика, як сказав би класик, «узок круг демократов, слишком далеки они от народа».

Всі статті рубрики