Два кроки вперед, один — назад

Два кроки вперед, один — назад

На аварійній АЕС «Фукусіма–1» в Японії тривають роботи з відновлення систем енергопостачання та охолодження реакторів. Фахівці підключили силові кабелі до всіх шести енергоблоків станції, і тепер охоло­дження реакторів буде здійснюватися більш ефективно, ніж під час поливання їх морською водою з пожежних машин та гелікоптерів. Становище на «Фукусімі–1» поступово стабілізується, але майже щодня не обходиться без відкату назад із відвойованих у радіаційної катастрофи позицій. Учора вранці поблизу станції знову стався сильний землетрус потужністю понад шість балів за шкалою Ріхтера. За повідомленнями інформагенцій, підземні поштовхи не призвели до подальших руйнувань на АЕС, але над третім реактором з’явився густий чорний дим, і персонал укотре довелося евакуювати. Цей реактор особливо небезпечний, бо працює на суміші урану з плутонієм, яка в разі пожежі або вибуху виділяє значно щільніший радіоактивний шлейф, ніж уранові паливні стержні.

Беріть приклад iз Грузії!

Беріть приклад iз Грузії!

Президент Парламентської Асамблеї Північноатлантичного Альянсу Карл Ламерс запропонував провести в Грузії конференцію за участю ПА НАТО та представників країн Північної Африки. Про це вчора після зустрічі з Ламерсом, який перебуває з візитом у Тбілісі, повідомив журналістам віце–прем’єр Грузії, держміністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Георгій Барамідзе. Барамідзе заявив, що «радий і гордий» отримати пропозицію провести міжнародну конференцію такого представницького рівня. «У ході розмови було наголошено, що Грузія може відіграти роль моделі в сенсі успішних реформ не лише для Східної Європи, а й на тлі процесів, які відбуваються на Півночі Африки, для тих країн, що намагаються стати на шлях демократії», — зазначив держміністр.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Прощання з Клеопатрою

Прощання з Клеопатрою

Вона так і не встигла вийти заміж удев’яте, не зіграла в багатьох фільмах, у яких могла б зіграти, не змогла остаточно позбавитися залежності від алкоголю. Одна з найпрекрасніших жінок минулого сторіччя, легенда Голлівуду Елізабет Тейлор померла вчора у лос–анджелеському медичному центрі «Седар–Синай» від серцевої недостатності.

Всі статті рубрики