Чи вийдуть браконьєри сухими з води?

Чи вийдуть браконьєри сухими з води?

Ця історія просто вражає своїм цинізмом. 20 лютого Мінекології видало дозвіл на вилов білуги й осетра в Дніпро–Бузькому лимані біля Миколаєва з метою штучного відтворення цих видів риб, занесених у Червону книгу. А вже 24 лютого оперативна група Держкомрибгоспу України спільно з прикордонниками затримала фелюгу, на борту якої виявили велику партію осетрових. У момент затримання спіймана риба вже була мертва. Зате у браконьєрів на руках був, як «охоронна грамота», дозвіл на вилов за підписом самого начальника Миколаївської рибоохорони. Більше того, пізніше слідство з’ясує, що й самі «рибалки» — це перевдягнуті співробітники тієї ж рибоохорони! То чому ж тоді вилов було здійснено тишком–нишком, а мертва риба явно готувалася для продажу на ринку, а не для відтворення популяції?

Безробітні стануть управителями

Безробітні стануть управителями

У Черкасах стартує оригінальний пілотний проект, завдяки якому з безробітних зроблять керівників. За ініціативою міської влади розпочинається навчання менеджерів–управителів для ефективного керування об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) . Якщо ці «студенти» успішно складуть іспити, то вони матимуть змогу очолити нові ОСББ. Передбачається, що завдяки новому проекту цього року із числа безробітних буде підготовлено близько двохсот таких керівників.

Рятівний патруль

Рятівний патруль

Днями звичайна службова поїздка селами Новосанжарського району для в. о. начальника сектору дільничних інспекторів місцевого райвідділу міліції Олександра Замули та помічника дільничного Якова Сергєєва стала «найгарячішою». У селі Мала Перещепина вони помітили на дорозі схвильовану молоду жінку, котра буквально волала про допомогу.

«Хлібні» репресії

«Хлібні» репресії

Сюжет луганського журналіста Руслана Міщенка, що вийшов у ефір ще 7 березня, цілком міг стати останнім для власкора телеканалу «Інтер». За інформацією окремих джерел, одразу після виходу репортажу в ефір на телеканал зателефонував особисто заступник луганського «губернатора» Родіон Мірошник і вимагав спростування цієї інформації. У свою чергу керівництво телеканалу звернулось до Руслана з проханням перезняти сюжет i наголосити, що насправді перебоїв iз хлібом у Луганській області не було. Міщенко відмовився, за що йому пригрозили звільненням. До слова, з 5 березня Свердловський хлібокомбінат дійсно призупинив роботу через відсутність борошна. А в день виходу сюжету Руслана в багатьох магазинах міста хліб узагалі купити було неможливо.

Всі статті рубрики